Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wywodzące się z Australii „Lamingtons” to delikatne, lekko wilgotne biszkopciki oblane lukrem kakaowym, a następnie obtoczone w wiórkach kokosowych. W Polsce znane są szerzej pod nazwą Kokosanki, Kokosowe kostki lub Włochacze. Lamingtony przygotowane samodzielnie są bezkonkurencyjne, dosłownie rozpływają się w ustach i w oka mgnieniu znikają z talerza. Koniecznie wypróbuj!
SKŁADNIKI NA BISZKOPT: |
|||
200 | Gramów | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
cukier
|
|
4 | Sztuki |
JAJA
|
|
1 | Łyżeczka |
ekstrakt waniliowy
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
100 | Gramów |
masło
|
|
SKŁADNIKI NA POLEWĘ: |
|||
45 | Gramów | ||
![]() |
|||
50 | Gramów |
masło
|
|
280 | Gramów |
cukier puder
|
|
160 | Mililitrów |
mleko
|
|
250 | Gramów |
wiórki kokosowe
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |