Łagodny indyk z ryżem curry

m7
Łagodny indyk z ryżem curry

0

0 / 0

Kolorowe danie - żółty ryż, indyk w słodkim sosie i ulubiona surówka.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

500 g pierś indycza bez skóry

1 szkl. marynata słodka

1.33 szkl. woda

0.50 łyżeczka curry

0.50 szkl. ryż biały

Przygotowanie


1

Piersi z indyka marynujemy w marynacie granatowej przez 2h. (przepis na marynatę: https://uwielbiam.pl/przepis/marynata-granatowa).

2

Następnie lekko osączamy z marynaty, kładziemy na folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 220 st piekarnika i pieczemy przez ok. 7 min. Następnie mięso zakręcamy w folii i pieczemy przez ok. 15 min w temp. 190 stopni.

3

Pół szklanki ryżu gotujemy w 1 i 1/3 szklance wody z domieszką curry. Indyka podajemy z tak przygotowanym ryżem i ulubioną surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły