La spinacielo

kontakt_6
La spinacielo

0

0 / 0

Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g makaron pełne ziarno pióra

1 szt. filet z indyka

400 g szpinak mrożony

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka masło

2 łyżka oliwa

1 szczyp. przyprawa do indyka

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Mięso z indyka kroimy w cienkie paski, dodajemy przyprawy i odstawiamy na 20 min do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanej oliwie.

3

W tym samym czasie na drugiej patelni smażymy szpinak, dodajemy do niego łyżkę masła i rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawiamy solą.

4

Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy ze szpinakiem. Przekładamy na talerz dodając indyka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1297

kcal

Białka

94

gram

Węglowodany

133

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły