La spinacielo
kontakt_6
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1297
kcal
Białka
94
gram
Węglowodany
133
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g makaron pełne ziarno pióra
1 szt. filet z indyka
400 g szpinak mrożony
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka masło
2 łyżka oliwa
1 szczyp. przyprawa do indyka
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mięso z indyka kroimy w cienkie paski, dodajemy przyprawy i odstawiamy na 20 min do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanej oliwie.
W tym samym czasie na drugiej patelni smażymy szpinak, dodajemy do niego łyżkę masła i rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawiamy solą.
Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy ze szpinakiem. Przekładamy na talerz dodając indyka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1297
kcal
Białka
94
gram
Węglowodany
133
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.