La spinacielo
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_6
![La spinacielo](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3892-1702057735239.jpeg&w=3840&q=75)
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
0
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g makaron pełne ziarno pióra
1 szt. filet z indyka
400 g szpinak mrożony
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka masło
2 łyżka oliwa
1 szczyp. przyprawa do indyka
1 szczyp. sól
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Mięso z indyka kroimy w cienkie paski, dodajemy przyprawy i odstawiamy na 20 min do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanej oliwie.
3
W tym samym czasie na drugiej patelni smażymy szpinak, dodajemy do niego łyżkę masła i rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawiamy solą.
4
Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy ze szpinakiem. Przekładamy na talerz dodając indyka.