Kwiatki francuskie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kwiatki francuskie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973703553.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne kwiatki francuskie. Wystarczy kilka składników, aby cieszyć się znakomitym deserem.
0
0 / 0
Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne kwiatki francuskie. Wystarczy kilka składników, aby cieszyć się znakomitym deserem.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
0.50 szkl. powidła śliwkowe łowicz
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. białko jaja kurzego
Przygotowanie
1
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty 5cm x 5 cm.
2
Rogi przeciąć po skosie i zwijać do środka dokładnie zlepiając. Na środek nałożyć powidła, posmarować białkiem.
3
Upiec na złoto. Zimne oprószyć cukrem pudrem.