Kwiatki francuskie

m7
Kwiatki francuskie

0

0 / 0

Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne kwiatki francuskie. Wystarczy kilka składników, aby cieszyć się znakomitym deserem.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.50 szkl. powidła śliwkowe łowicz

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. białko jaja kurzego

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty 5cm x 5 cm.

2

Rogi przeciąć po skosie i zwijać do środka dokładnie zlepiając. Na środek nałożyć powidła, posmarować białkiem.

3

Upiec na złoto. Zimne oprószyć cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

85

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły