Kutia z mięsem

m7
Kutia z mięsem

0

0 / 0

Kto powiedział, że gotowana pszenica smakuje tylko na słodko?

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

75 olej sojowy

3 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

1 łyżecz. cząber

1 łyżecz. tymianek

1 łyżecz. przyprawa maggi

3 szt. cebula

3 szt. czosnek

50 dag. mięso mielone z indyka

30 dag. ziarno pszenicy

Przygotowanie


1

Pszenicę wypłukać cztery razy odlewając wodę. Moczyć kilka godzin. Gotować około 1,5 godziny. Odcedzić,czekać, żeby dobrze odciekła. Na oleju usmażyć cebulę i mięso mielone z indyka. Doprawić tymiankiem i cząbrem. Posolić i popieprzyć do smaku.

2

Kiedy będzie już dobrze wysmażone dołożyć pszenicę i wcisnąć czosnek, doprawić Maggi. Smażyć razem jeszcze około 6-8 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

599

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły