Kutia z mięsem
m7
Kto powiedział, że gotowana pszenica smakuje tylko na słodko?
0
0 / 0
Kto powiedział, że gotowana pszenica smakuje tylko na słodko?
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
75 olej sojowy
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cząber
1 łyżecz. tymianek
1 łyżecz. przyprawa maggi
3 szt. cebula
3 szt. czosnek
50 dag. mięso mielone z indyka
30 dag. ziarno pszenicy
Przygotowanie
1
Pszenicę wypłukać cztery razy odlewając wodę. Moczyć kilka godzin. Gotować około 1,5 godziny. Odcedzić,czekać, żeby dobrze odciekła. Na oleju usmażyć cebulę i mięso mielone z indyka. Doprawić tymiankiem i cząbrem. Posolić i popieprzyć do smaku.
2
Kiedy będzie już dobrze wysmażone dołożyć pszenicę i wcisnąć czosnek, doprawić Maggi. Smażyć razem jeszcze około 6-8 minut.