Kutia z mięsem
m7
Kto powiedział, że gotowana pszenica smakuje tylko na słodko?
Wartości odżywcze na porcję
Energia
599
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kto powiedział, że gotowana pszenica smakuje tylko na słodko?
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
75 olej sojowy
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cząber
1 łyżecz. tymianek
1 łyżecz. przyprawa maggi
3 szt. cebula
3 szt. czosnek
50 dag. mięso mielone z indyka
30 dag. ziarno pszenicy
Przygotowanie
Pszenicę wypłukać cztery razy odlewając wodę. Moczyć kilka godzin. Gotować około 1,5 godziny. Odcedzić,czekać, żeby dobrze odciekła. Na oleju usmażyć cebulę i mięso mielone z indyka. Doprawić tymiankiem i cząbrem. Posolić i popieprzyć do smaku.
Kiedy będzie już dobrze wysmażone dołożyć pszenicę i wcisnąć czosnek, doprawić Maggi. Smażyć razem jeszcze około 6-8 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
599
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.