Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4320-1702057750962.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty i sprawdzony przepis na tradycyjną, pyszną kutię wigilijną.
0
5 / 3
Prosty i sprawdzony przepis na tradycyjną, pyszną kutię wigilijną.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. kasza pęczak
1 szkl. mak
1 pęcz. konfitura
0.25 szkl. orzechy włoskie posiekane
0.25 szkl. płatki migdałowe
2 łyżka miód
2 łyżka skórka pomarańczowa
Przygotowanie
1
Kaszę pęczak ugotować.
2
Mak sparzyć wrzątkiem, zalać wodą i zagotować.
3
Wszystkie składniki ze sobą połączyć.