Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową
maspexdigital
Prosty i sprawdzony przepis na tradycyjną, pyszną kutię wigilijną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
892
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 3
Prosty i sprawdzony przepis na tradycyjną, pyszną kutię wigilijną.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. kasza pęczak
1 szkl. mak
1 pęcz. konfitura
0.25 szkl. orzechy włoskie posiekane
0.25 szkl. płatki migdałowe
2 łyżka miód
2 łyżka skórka pomarańczowa
Przygotowanie
Kaszę pęczak ugotować.
Mak sparzyć wrzątkiem, zalać wodą i zagotować.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
892
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.