0

Składniki

1 Szklanka
Kasza pęczak
1 Szklanka
Mak
1 Pęczek
Konfitura
0.25 Szklanki
Orzechy włoskie posiekane
0.25 Szklanki
płatki migdałowe
2 Łyżki
miód
2 Łyżki
Skórka pomarańczowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę pęczak ugotować.
  2. Mak sparzyć wrzątkiem, zalać wodą i zagotować.
  3. Wszystkie składniki ze sobą połączyć.

Opis

Prosty i sprawdzony przepis na tradycyjną, pyszną kutię wigilijną.

Podobne przepisy

Pieczone figi z jogurtem, orzechami i czekoladowymi płatkam...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pieczone figi z jogurtem, orzechami i czekoladowymi płatkami śniadaniowymi

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Jaglany budyń z dżemem z róży

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglany budyń z dżemem z róży

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pyszne pączki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyszne pączki

Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!