Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

maspexdigital
Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

0

5 / 3

Prosty i sprawdzony przepis na tradycyjną, pyszną kutię wigilijną.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. kasza pęczak

1 szkl. mak

1 pęcz. konfitura

0.25 szkl. orzechy włoskie posiekane

0.25 szkl. płatki migdałowe

2 łyżka miód

2 łyżka skórka pomarańczowa

Przygotowanie


1

Kaszę pęczak ugotować.

2

Mak sparzyć wrzątkiem, zalać wodą i zagotować.

3

Wszystkie składniki ze sobą połączyć.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

892

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

100

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły