Kutia różana

m7
Kutia różana

Średnia 0 / 0

Oceń!

Inna wersja tradycyjnej potrawy

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g orzechy włoskie

50 g rodzynki

4 łyżka miód pszczeli

4 łyżka konfitura

30 dag. ziarno pszenicy

Przygotowanie


Pszenice kilkakrotnie wypłukać. Namoczyć( ok 6 godzin). Ugotować- 1,5 godziny. Wystudzić. Dodać 4 łyżki miodu,oraz 4 łyżki konfitury z płatków róży. Dołożyć rodzynki, posiekane orzechy i wymieszać. Schłodzić. Bardzo smaczne.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

588

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

99

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły