Kutia różana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kutia różana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6733-1702057942860.jpeg&w=3840&q=75)
Inna wersja tradycyjnej potrawy
0
0 / 0
Inna wersja tradycyjnej potrawy
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g orzechy włoskie
50 g rodzynki
4 łyżka miód pszczeli
4 łyżka konfitura
30 dag. ziarno pszenicy
Przygotowanie
1
Pszenice kilkakrotnie wypłukać. Namoczyć( ok 6 godzin). Ugotować- 1,5 godziny. Wystudzić. Dodać 4 łyżki miodu,oraz 4 łyżki konfitury z płatków róży. Dołożyć rodzynki, posiekane orzechy i wymieszać. Schłodzić. Bardzo smaczne.