Kutia różana
m7
Inna wersja tradycyjnej potrawy
Wartości odżywcze na porcję
Energia
588
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
99
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Inna wersja tradycyjnej potrawy
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g orzechy włoskie
50 g rodzynki
4 łyżka miód pszczeli
4 łyżka konfitura
30 dag. ziarno pszenicy
Przygotowanie
Pszenice kilkakrotnie wypłukać. Namoczyć( ok 6 godzin). Ugotować- 1,5 godziny. Wystudzić. Dodać 4 łyżki miodu,oraz 4 łyżki konfitury z płatków róży. Dołożyć rodzynki, posiekane orzechy i wymieszać. Schłodzić. Bardzo smaczne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
588
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
99
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.