Kutia

kontakt_1
Kutia

0

5 / 1

Pełny w smaku a jednocześnie lekki i orzeźwiający napój Tymbark jabłko wiśnia to idealny dodatek do każdego dania, min. tradycyjnej lecz z nutką nowoczesności - kutii z jagodami goji.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 g łuskana pszenica

100 g mak mielony

100 g miód

150 mleko

1 szkl. łuskane orzechy włoskie

1 łyżka jagody goji

1 szt. skórka z pomarańczy

2 pęcz. tymbark jabłko wiśnia

Przygotowanie


1

Pszenicę opłucz, zalej wrzątkiem i pozostaw na noc. Odsącz pszenicę, zalej ponownie wodą i gotuj ok 30 minut aż będzie miękka. Mak opłucz, zalej mlekiem i gotuj przez 30 minut. Odcedź i zmiel dwukrotnie.

2

Orzechy posiekaj. Pszenicę wymieszaj z makiem, miodem i orzechami. Kutia najlepiej smakuje na drugi dzień. Przed podaniem posyp jagodami goji i startą skórką pomarańczy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły