Kutia
kontakt_1
Pełny w smaku a jednocześnie lekki i orzeźwiający napój Tymbark jabłko wiśnia to idealny dodatek do każdego dania, min. tradycyjnej lecz z nutką nowoczesności - kutii z jagodami goji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
794
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Pełny w smaku a jednocześnie lekki i orzeźwiający napój Tymbark jabłko wiśnia to idealny dodatek do każdego dania, min. tradycyjnej lecz z nutką nowoczesności - kutii z jagodami goji.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
200 g łuskana pszenica
100 g mak mielony
100 g miód
150 mleko
1 szkl. łuskane orzechy włoskie
1 łyżka jagody goji
1 szt. skórka z pomarańczy
2 pęcz. tymbark jabłko wiśnia
Przygotowanie
Pszenicę opłucz, zalej wrzątkiem i pozostaw na noc. Odsącz pszenicę, zalej ponownie wodą i gotuj ok 30 minut aż będzie miękka. Mak opłucz, zalej mlekiem i gotuj przez 30 minut. Odcedź i zmiel dwukrotnie.
Orzechy posiekaj. Pszenicę wymieszaj z makiem, miodem i orzechami. Kutia najlepiej smakuje na drugi dzień. Przed podaniem posyp jagodami goji i startą skórką pomarańczy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
794
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.