0

Składniki

200 Gramów
łuskana pszenica
100 Gramów
Mak mielony
100 Gramów
miód
150 Mililitrów
mleko
1 Szklanka
Łuskane orzechy włoskie
1 Łyżka
jagody goji
1 Sztuka
Skórka z pomarańczy

Dodatki

2 Pęczki
ingridient
Tymbark Jabłko Wiśnia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pszenicę opłucz, zalej wrzątkiem i pozostaw na noc. Odsącz pszenicę, zalej ponownie wodą i gotuj ok 30 minut aż będzie miękka. Mak opłucz, zalej mlekiem i gotuj przez 30 minut. Odcedź i zmiel dwukrotnie.
  2. Orzechy posiekaj. Pszenicę wymieszaj z makiem, miodem i orzechami. Kutia najlepiej smakuje na drugi dzień. Przed podaniem posyp jagodami goji i startą skórką pomarańczy.

Opis

Pełny w smaku a jednocześnie lekki i orzeźwiający napój Tymbark jabłko wiśnia to idealny dodatek do każdego dania, min. tradycyjnej lecz z nutką nowoczesności - kutii z jagodami goji.

Podobne przepisy

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Chocolatta Pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Placki żytnie ze słodkim twarożkiem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki żytnie ze słodkim twarożkiem

Jaglany budyń z dżemem z róży

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglany budyń z dżemem z róży

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!