Kurki w zalewie octowej

m7

Kurki w zalewie na długie zimowe wieczory, idealne do kolacji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
94
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 11
Kurki w zalewie na długie zimowe wieczory, idealne do kolacji.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg kurki
1 łyżecz. gorczyca
1 l woda
1.50 szkl. ocet
1 szt. cebula
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
2 łyżka sól
4.50 łyżka cukier
Przygotowanie
Kurki gotować z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebulą będzie miękka. Do wody dolać ocet, dodać sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotować kilka minut. Do słoików wkładać ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalać zalewą z przyprawami. Zakręcić słoik i pasteryzować 10 min.