Kurki w zalewie octowej

m7
Kurki w zalewie octowej

0

3.5 / 11

Kurki w zalewie na długie zimowe wieczory, idealne do kolacji.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg kurki

1 łyżeczka gorczyca

1 l woda

1.50 szkl. ocet

1 szt. cebula

2 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

2 łyżka sól

4.50 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Kurki gotować z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebulą będzie miękka. Do wody dolać ocet, dodać sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotować kilka minut. Do słoików wkładać ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalać zalewą z przyprawami. Zakręcić słoik i pasteryzować 10 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły