Kurki w zalewie octowej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurki w zalewie octowej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975865139.jpeg&w=3840&q=75)
Kurki w zalewie na długie zimowe wieczory, idealne do kolacji.
0
3.5 / 11
Kurki w zalewie na długie zimowe wieczory, idealne do kolacji.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg kurki
1 łyżecz. gorczyca
1 l woda
1.50 szkl. ocet
1 szt. cebula
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
2 łyżka sól
4.50 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Kurki gotować z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebulą będzie miękka. Do wody dolać ocet, dodać sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotować kilka minut. Do słoików wkładać ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalać zalewą z przyprawami. Zakręcić słoik i pasteryzować 10 min.