Kurki w pikantnej zalewie

m7
Kurki w pikantnej zalewie

0

0 / 0

Sprawdzony przepis dla grzybiarzy.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg kurki

2 szcz. chili

1 łyżeczka pieprz ziarnisty

1 łyżeczka kolendra

1 łyżeczka cukier

1 szkl. ocet winny

5 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. imbir

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Kurki myjemy i posypujemy solą ,dusimy 35 minut we własnym sosie.Dodajemy obrane cebulki .

2

Ocet gotujemy z chilli ,łyżeczką pieprzu,łyżeczką kolendry,małym kawałkiem imbiru ,łyżką cukru i łyżka soli.

3

Wkładamy kurki do słoików i zalewamy gorącym octem y przyprawami .Pasteryzujemy 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły