Kurki w pikantnej zalewie

m7
Kurki w pikantnej zalewie

0

0 / 0

Sprawdzony przepis dla grzybiarzy.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg kurki

2 szczyp. chili

1 łyżecz. pieprz ziarnisty

1 łyżecz. kolendra

1 łyżecz. cukier

1 szkl. ocet winny

5 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. imbir

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Kurki myjemy i posypujemy solą ,dusimy 35 minut we własnym sosie.Dodajemy obrane cebulki .

2

Ocet gotujemy z chilli ,łyżeczką pieprzu,łyżeczką kolendry,małym kawałkiem imbiru ,łyżką cukru i łyżka soli.

3

Wkładamy kurki do słoików i zalewamy gorącym octem y przyprawami .Pasteryzujemy 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

127

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły