Kurki w pikantnej zalewie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurki w pikantnej zalewie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973363061.jpeg&w=3840&q=75)
Sprawdzony przepis dla grzybiarzy.
0
0 / 0
Sprawdzony przepis dla grzybiarzy.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg kurki
2 szczyp. chili
1 łyżecz. pieprz ziarnisty
1 łyżecz. kolendra
1 łyżecz. cukier
1 szkl. ocet winny
5 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. imbir
1 łyżka sól
Przygotowanie
1
Kurki myjemy i posypujemy solą ,dusimy 35 minut we własnym sosie.Dodajemy obrane cebulki .
2
Ocet gotujemy z chilli ,łyżeczką pieprzu,łyżeczką kolendry,małym kawałkiem imbiru ,łyżką cukru i łyżka soli.
3
Wkładamy kurki do słoików i zalewamy gorącym octem y przyprawami .Pasteryzujemy 15 minut.