Kurki w pikantnej zalewie
m7
Sprawdzony przepis dla grzybiarzy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
127
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sprawdzony przepis dla grzybiarzy.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg kurki
2 szczyp. chili
1 łyżecz. pieprz ziarnisty
1 łyżecz. kolendra
1 łyżecz. cukier
1 szkl. ocet winny
5 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. imbir
1 łyżka sól
Przygotowanie
Kurki myjemy i posypujemy solą ,dusimy 35 minut we własnym sosie.Dodajemy obrane cebulki .
Ocet gotujemy z chilli ,łyżeczką pieprzu,łyżeczką kolendry,małym kawałkiem imbiru ,łyżką cukru i łyżka soli.
Wkładamy kurki do słoików i zalewamy gorącym octem y przyprawami .Pasteryzujemy 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
127
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.