0

Składniki

2 Łyżeczki
Ocet 4%
1 Łyżeczka
cukier
1 Sztuka
Mała łubianka kurek
1 Sztuka
Listek laurowy
2 Sztuki
Ziela angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurki wyczyścić, wrzucić do zimnej wody, zagotować i gotować jeszcze 10 minut
  2. ponownie wrzucić do zimnej wody, wsypać sól, zagotować i gotować jeszcze 15 minut
  3. ugotować zalewę z 4% octu, cukru z dodatkiem listka i ziela
  4. grzyby przełożyć do słoika i zalać gorącą zalewą
  5. (nie pasteryzować)

Opis

Przepyszne marynowane kureczki według przepisu, który jest w mojej rodzinie od pokoleń.

Podobne przepisy

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!