0

Składniki

2 Łyżeczki
Ocet 4%
1 Łyżeczka
cukier
1 Sztuka
Mała łubianka kurek
1 Sztuka
Listek laurowy
2 Sztuki
Ziela angielskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kurki wyczyścić, wrzucić do zimnej wody, zagotować i gotować jeszcze 10 minut
  2. ponownie wrzucić do zimnej wody, wsypać sól, zagotować i gotować jeszcze 15 minut
  3. ugotować zalewę z 4% octu, cukru z dodatkiem listka i ziela
  4. grzyby przełożyć do słoika i zalać gorącą zalewą
  5. (nie pasteryzować)

Opis

Przepyszne marynowane kureczki według przepisu, który jest w mojej rodzinie od pokoleń.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!