0

Składniki

2 Łyżeczki
Ocet 4%
1 Łyżeczka
cukier
1 Sztuka
Mała łubianka kurek
1 Sztuka
Listek laurowy
2 Sztuki
Ziela angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurki wyczyścić, wrzucić do zimnej wody, zagotować i gotować jeszcze 10 minut
  2. ponownie wrzucić do zimnej wody, wsypać sól, zagotować i gotować jeszcze 15 minut
  3. ugotować zalewę z 4% octu, cukru z dodatkiem listka i ziela
  4. grzyby przełożyć do słoika i zalać gorącą zalewą
  5. (nie pasteryzować)

Opis

Przepyszne marynowane kureczki według przepisu, który jest w mojej rodzinie od pokoleń.

Podobne przepisy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!