0

Składniki

2 Łyżeczki
Ocet 4%
1 Łyżeczka
cukier
1 Sztuka
Mała łubianka kurek
1 Sztuka
Listek laurowy
2 Sztuki
Ziela angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurki wyczyścić, wrzucić do zimnej wody, zagotować i gotować jeszcze 10 minut
  2. ponownie wrzucić do zimnej wody, wsypać sól, zagotować i gotować jeszcze 15 minut
  3. ugotować zalewę z 4% octu, cukru z dodatkiem listka i ziela
  4. grzyby przełożyć do słoika i zalać gorącą zalewą
  5. (nie pasteryzować)

Opis

Przepyszne marynowane kureczki według przepisu, który jest w mojej rodzinie od pokoleń.

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!