Kurczę w warzywach

dorota_sordyl
Kurczę w warzywach

Średnia 0 / 0

Oceń!

Danie jednogarnkowe w wersji pakiecików na grilla.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. pojedynczy filet z kurczaka

3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

4 łyżecz. sok pomarańczowy tymbark

0.50 łyżecz. przyprawa do kurczaka

2 szt. pieczarki

0.50 szt. cukinia zielona mała

0.25 szt. papryka czerwona

2 szt. ziemniaki

0.50 szt. cebula czerwona

1 szczyp. sól

Przygotowanie


Połącz ketchup z sokiem pomarańczowym i dodaj przyprawę do kurczaka. W tak przygotowanej marynacie ułóż fileta z kurczaka i umieść w lodówce na kilka godzin. Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej.

Pokrój ziemniaki, cukinię, paprykę, pieczarki oraz cebulę. Na foli aluminiowej ułóż połowę przygotowanych warzyw. Delikatnie posól. Na warzywach ułóż zamarynowanego wcześniej fileta z kurczaka. Zawiń folię i utwórz szczelny pakiecik. Tę samą czynność powtórz z drugim filetem.

Krok 2

Grilluj na rozgrzanym grillu 30 minut. Przewróć po ok. 20 minutach na drugą stronę. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

518

kcal

Białka

69

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły