Kurczę w warzywach
dorota_sordyl
0
0 / 0
0
Danie jednogarnkowe w wersji pakiecików na grilla.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt pojedynczy filet z kurczaka
3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
4 łyżeczka sok pomarańczowy tymbark
0.50 łyżeczka przyprawa do kurczaka
2 szt pieczarki
0.50 szt cukinia zielona mała
0.25 szt papryka czerwona
2 szt ziemniaki
0.50 szt cebula czerwona
1 szcz. sól
Przygotowanie
Połącz ketchup z sokiem pomarańczowym i dodaj przyprawę do kurczaka. W tak przygotowanej marynacie ułóż fileta z kurczaka i umieść w lodówce na kilka godzin. Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Pokrój ziemniaki, cukinię, paprykę, pieczarki oraz cebulę. Na foli aluminiowej ułóż połowę przygotowanych warzyw. Delikatnie posól. Na warzywach ułóż zamarynowanego wcześniej fileta z kurczaka. Zawiń folię i utwórz szczelny pakiecik. Tę samą czynność powtórz z drugim filetem.
Grilluj na rozgrzanym grillu 30 minut. Przewróć po ok. 20 minutach na drugą stronę. Smacznego!