Kurczę w warzywach

dorota_sordyl
Kurczę w warzywach

0

0 / 0

Danie jednogarnkowe w wersji pakiecików na grilla.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. pojedynczy filet z kurczaka

3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

4 łyżecz. sok pomarańczowy tymbark

0.50 łyżecz. przyprawa do kurczaka

2 szt. pieczarki

0.50 szt. cukinia zielona mała

0.25 szt. papryka czerwona

2 szt. ziemniaki

0.50 szt. cebula czerwona

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Połącz ketchup z sokiem pomarańczowym i dodaj przyprawę do kurczaka. W tak przygotowanej marynacie ułóż fileta z kurczaka i umieść w lodówce na kilka godzin. Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej.

2

Pokrój ziemniaki, cukinię, paprykę, pieczarki oraz cebulę. Na foli aluminiowej ułóż połowę przygotowanych warzyw. Delikatnie posól. Na warzywach ułóż zamarynowanego wcześniej fileta z kurczaka. Zawiń folię i utwórz szczelny pakiecik. Tę samą czynność powtórz z drugim filetem.

3

Grilluj na rozgrzanym grillu 30 minut. Przewróć po ok. 20 minutach na drugą stronę. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

518

kcal

Białka

69

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły