Kurczę w warzywach
dorota_sordyl
Danie jednogarnkowe w wersji pakiecików na grilla.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
518
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie jednogarnkowe w wersji pakiecików na grilla.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. pojedynczy filet z kurczaka
3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
4 łyżecz. sok pomarańczowy tymbark
0.50 łyżecz. przyprawa do kurczaka
2 szt. pieczarki
0.50 szt. cukinia zielona mała
0.25 szt. papryka czerwona
2 szt. ziemniaki
0.50 szt. cebula czerwona
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Połącz ketchup z sokiem pomarańczowym i dodaj przyprawę do kurczaka. W tak przygotowanej marynacie ułóż fileta z kurczaka i umieść w lodówce na kilka godzin. Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Pokrój ziemniaki, cukinię, paprykę, pieczarki oraz cebulę. Na foli aluminiowej ułóż połowę przygotowanych warzyw. Delikatnie posól. Na warzywach ułóż zamarynowanego wcześniej fileta z kurczaka. Zawiń folię i utwórz szczelny pakiecik. Tę samą czynność powtórz z drugim filetem.
Grilluj na rozgrzanym grillu 30 minut. Przewróć po ok. 20 minutach na drugą stronę. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
518
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.