Kurczak z serem w cieście francuskim

m7
Kurczak z serem w cieście francuskim

2

3.9 / 23

Kurczak z serem w cieście francuskim to idealna propozycja na przekąskę lub na imprezę z przyjaciółmi. Pyszne na zimno i na ciepło.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka przecier pomidorowy łowicz

1 łyżeczka bazylia

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

400 g pierś kurczaka

300 g pieczarki

100 g ser żółty

0.50 szt. cebula

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. białko jaja kurzego

3 łyżka olej

1 łyżka przyprawa do kurczaka

Przygotowanie


1

Kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do kurczaka, pieprzem, odstawić. Pieczarki pokroić w plastry, cebulkę w piórka, podsmażyć na maśle, przyprawić kucharkiem i pieprzem.

2

Kurczaka usmażyć na łyżce oleju.

3

Przygotować sos pomidorowy: wymieszać przecier z bazylią dodać łyżeczkę wody.

4

Ciasto francuskie podzielić na 8 kawałków, posmarować sosem pomidorowym, ułożyć po skosie kurczaka, pieczarki, posypać startym serem, zawinąć z dwóch przeciwnych rogów, z wierzchu posmarować białkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni 15 minut. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły