4
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

150 Mililitrów
Śmietana 22%
1 Szczypta
papryka czerwona słodka
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
200 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
ryż biały
3 Łyżki
olej
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety myjemy, suszymy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Pieczarki myjemy i drobno siekamy.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka. Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę masła, smażymy pieczarki ok. 20 min. Dodajemy śmietankę, delikatnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
  3. Kurczaka zalewamy sosem z pieczarkami. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, można dodać odrobinę kurkumy na kolor. Kurczaka podajemy z ryżem, posypujemy koperkiem.

Opis

Pyszny sposób na obiad.

Podobne przepisy

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Pieczone skrzydełka faszerowane

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone skrzydełka faszerowane

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!