Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
Vegeta
500 Gramów
pieczarki
300 Gramów
ser żółty
0.5 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Pierś z kurczaka podwójna
5 Sztuk
Nalesniki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy vegetą i smażymy na oleju lub margarynie. Gdy będzie gotowy odkładamy na talerz, a na tym samym tłuszczu smażymy obrane i pokrojone w Dość drobne kawałki (mniej więcej półplasterki) pieczarki i cebulę (półpiórka). Doprawiamy sporą ilością pieprzu oraz vegetą. Najpierw dusimy pod przykryciem jakieś 5-10min, a potem odsłaniamy, żeby woda odparowała. Do gotowych pieczarek dodajemy kurczaka i chwilę razem smażymy.
  2. Naleśniki podgrzewamy w piekarniku (zawinięte w folię aluminiową, żeby nie wyschły) lub robimy je samemu - ważne, żeby były ciepłe.
  3. Ser ścieramy na tarce i przekładamy do miseczki.
  4. Do kolejnej wkładamy mięso z pieczarkami.
  5. Ciepłe naleśniki kładziemy na talerzu.
  6. Goście sami mogą sobie nakładać porcję kurczaka, następnie ser i zawijać wszystko w naleśnik w ulubiony sposób :-)

Opis

Jest to mój pomysł na obiadek powstały z połączenia kilku przepisów z gazet :-)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!