Kurczak z pieczarkami i żółtym serem w naleśniku

m7
Kurczak z pieczarkami i żółtym serem w naleśniku

1

0 / 0

Jest to mój pomysł na obiadek powstały z połączenia kilku przepisów z gazet :-)

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. vegeta

500 g pieczarki

300 g ser żółty

0.50 szt. cebula

1 szt. pierś z kurczaka podwójna

5 szt. nalesniki

Przygotowanie


1

Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy vegetą i smażymy na oleju lub margarynie. Gdy będzie gotowy odkładamy na talerz, a na tym samym tłuszczu smażymy obrane i pokrojone w Dość drobne kawałki (mniej więcej półplasterki) pieczarki i cebulę (półpiórka). Doprawiamy sporą ilością pieprzu oraz vegetą. Najpierw dusimy pod przykryciem jakieś 5-10min, a potem odsłaniamy, żeby woda odparowała. Do gotowych pieczarek dodajemy kurczaka i chwilę razem smażymy.

2

Naleśniki podgrzewamy w piekarniku (zawinięte w folię aluminiową, żeby nie wyschły) lub robimy je samemu - ważne, żeby były ciepłe.

3

Ser ścieramy na tarce i przekładamy do miseczki.

4

Do kolejnej wkładamy mięso z pieczarkami.

5

Ciepłe naleśniki kładziemy na talerzu.

6

Goście sami mogą sobie nakładać porcję kurczaka, następnie ser i zawijać wszystko w naleśnik w ulubiony sposób :-)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

584

kcal

Białka

65

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły