0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
Vegeta
500 Gramów
pieczarki
300 Gramów
ser żółty
0.5 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Pierś z kurczaka podwójna
5 Sztuk
Nalesniki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy vegetą i smażymy na oleju lub margarynie. Gdy będzie gotowy odkładamy na talerz, a na tym samym tłuszczu smażymy obrane i pokrojone w Dość drobne kawałki (mniej więcej półplasterki) pieczarki i cebulę (półpiórka). Doprawiamy sporą ilością pieprzu oraz vegetą. Najpierw dusimy pod przykryciem jakieś 5-10min, a potem odsłaniamy, żeby woda odparowała. Do gotowych pieczarek dodajemy kurczaka i chwilę razem smażymy.
  2. Naleśniki podgrzewamy w piekarniku (zawinięte w folię aluminiową, żeby nie wyschły) lub robimy je samemu - ważne, żeby były ciepłe.
  3. Ser ścieramy na tarce i przekładamy do miseczki.
  4. Do kolejnej wkładamy mięso z pieczarkami.
  5. Ciepłe naleśniki kładziemy na talerzu.
  6. Goście sami mogą sobie nakładać porcję kurczaka, następnie ser i zawijać wszystko w naleśnik w ulubiony sposób :-)

Opis

Jest to mój pomysł na obiadek powstały z połączenia kilku przepisów z gazet :-)

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Lasagne

Średni Do 1 godz.

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz.

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz.

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!