0

Składniki

500 Mililitrów
śmietana
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
makaron świderki
600 Gramów
pierś kurczaka
1 Sztuka
cebula biała
3 Łyżki
olej
3 Łyżki
mąka
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy makaron, w międzyczasie podsmażamy kurczaka obtoczonego w mące na złoty kolor aby był miękki, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażamy.
  2. Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Wlewamy śmietanę i mieszamy do zagotowania cały czas mieszając, po chwili sos zgęstnieje.
  4. Odcedzony makaron mieszamy delikatnie z sosem, podajemy na gorąco.

Opis

smaczny i szybki obiad

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!