Example thumb
1

Składniki

1 Sztuka
filet z kurczaka
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
marchew
1 Pęczek
cebula dymka
2 Sztuki
ząbek czosnku
150 Gramów
Kasza jaglana
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
Ostra papryka mielona
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka, paprykę, cebulę i cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę a marchewkę w plasterki. Dymkę siekamy razem ze szczypiorem.
  2. Na patelni rozgrzewamy ok. 2 łyżek oleju i podsmażamy chwilkę kurczaka. Po chwili dodajemy cebulę, marchewkę i dymkę. Po ok. 10 minutach dodajemy paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dodajemy przyprawy: pieprz, sól, ok. łyżeczki curry i odrobinę ostrej papryki( jeśli ktoś nie przepada za ostrymi potrawami można ją zastąpić słodką papryką)
  3. Danie podlewamy odrobiną wody aby warzywa mogły się dusić. Gdy warzywa są już miękkie dodajemy cukinię ponieważ ona szybko mięknie. Na koniec dodajemy ugotowaną wcześniej w osolonej wodzie kaszę jaglaną. Gotowe!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!