1

Składniki

1 Sztuka
filet z kurczaka
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
marchew
1 Pęczek
cebula dymka
2 Sztuki
ząbek czosnku
150 Gramów
Kasza jaglana
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
Ostra papryka mielona
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z kurczaka, paprykę, cebulę i cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę a marchewkę w plasterki. Dymkę siekamy razem ze szczypiorem.
  2. Na patelni rozgrzewamy ok. 2 łyżek oleju i podsmażamy chwilkę kurczaka. Po chwili dodajemy cebulę, marchewkę i dymkę. Po ok. 10 minutach dodajemy paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dodajemy przyprawy: pieprz, sól, ok. łyżeczki curry i odrobinę ostrej papryki( jeśli ktoś nie przepada za ostrymi potrawami można ją zastąpić słodką papryką)
  3. Danie podlewamy odrobiną wody aby warzywa mogły się dusić. Gdy warzywa są już miękkie dodajemy cukinię ponieważ ona szybko mięknie. Na koniec dodajemy ugotowaną wcześniej w osolonej wodzie kaszę jaglaną. Gotowe!

Podobne przepisy

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Rozgrzewające curry indyjskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!