0

Składniki

2 Szczypty
zioła prowansalskie
2 Łyżeczki
curry
4 Sztuki
Ćwiartka kurczaka
4 Łyżki
przecier pomidorowy
2 Łyżki
keczup
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łyżka
cukier
2 Łyżki
masło
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki łączymy ze sobą i odstawiamy na 20 minut .
  2. Po tym czasie zalewamy kurczaka i marynujemy około 60 minut.
  3. Do naczynia do zapiekania wlewamy 2 łyżki roztopionego masła Układamy kurczaka skórą do spodu.
  4. Wlewamy zalewę ,w której się marynował .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160* C i pieczemy przez 60 minut.
  5. Dobrze jest wstawić drugie naczynie z wodą .
  6. Podczas pieczenia kurczak mam się nie zeschnie.

Opis

Smaczny sposób na obiad.Kurczaka można robić na wiele sposobów ,mój jest taki.

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Pióra z szynką i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pióra z szynką i pieczarkami

Pizza

Łatwy Do 1 godz
Pizza

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!