0

Składniki

2 Szczypty
zioła prowansalskie
2 Łyżeczki
curry
4 Sztuki
Ćwiartka kurczaka
4 Łyżki
przecier pomidorowy
2 Łyżki
keczup
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łyżka
cukier
2 Łyżki
masło
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki łączymy ze sobą i odstawiamy na 20 minut .
  2. Po tym czasie zalewamy kurczaka i marynujemy około 60 minut.
  3. Do naczynia do zapiekania wlewamy 2 łyżki roztopionego masła Układamy kurczaka skórą do spodu.
  4. Wlewamy zalewę ,w której się marynował .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160* C i pieczemy przez 60 minut.
  5. Dobrze jest wstawić drugie naczynie z wodą .
  6. Podczas pieczenia kurczak mam się nie zeschnie.

Opis

Smaczny sposób na obiad.Kurczaka można robić na wiele sposobów ,mój jest taki.

Podobne przepisy

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Świdry z rybą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry z rybą

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kapusta z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Kapusta z grzybami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!