Kurczak w zielonym lesie

mzielnik
Kurczak w zielonym lesie

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kurczak w zielonym lesie to propozycja na danie główne składające się z kurczaka, makaronu i sosu pomidorowo-brokułowego.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. pierś z kurczaka

5 szt. brokuły

1 kostka ser żółty

1 puszka sos pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

0.50 opak. makaron lubella pióra

1 szczyp. chili

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


Pokroić pierś z kurczaka w kostkę. Obsmażyć na oleju.

Posiekać drobno czosnek oraz cebulę i zeszklić delikatnie.

Dodać zeszklone warzywa do kurczaka, wymieszać.

Makaron gotujemy al dente.

Brokuła kroimy w różyczki. Gotujemy w posolonej wodzie.

Makaron dodać do kurczaka. Dodać sos pomidorowy, wymieszać.

Doprawić solą, pieprzem, chili i króciutko poddusić.

Danie podajemy posypane startym serem i dekorujemy brokułem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

817

kcal

Białka

60

gram

Węglowodany

92

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły