Kurczak w zielonym lesie

mzielnik

Kurczak w zielonym lesie to propozycja na danie główne składające się z kurczaka, makaronu i sosu pomidorowo-brokułowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
817
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kurczak w zielonym lesie to propozycja na danie główne składające się z kurczaka, makaronu i sosu pomidorowo-brokułowego.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. pierś z kurczaka
5 szt. brokuły
1 kostka ser żółty
1 puszka sos pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
0.50 opak. makaron lubella pióra
1 szczyp. chili
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Pokroić pierś z kurczaka w kostkę. Obsmażyć na oleju.
Posiekać drobno czosnek oraz cebulę i zeszklić delikatnie.
Dodać zeszklone warzywa do kurczaka, wymieszać.
Makaron gotujemy al dente.
Brokuła kroimy w różyczki. Gotujemy w posolonej wodzie.
Makaron dodać do kurczaka. Dodać sos pomidorowy, wymieszać.
Doprawić solą, pieprzem, chili i króciutko poddusić.
Danie podajemy posypane startym serem i dekorujemy brokułem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
817
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.