Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Delikatny kurczak z duszonymi warzywami, które po prostu rozpływają się w ustach. Danie można podać na uroczystym obiedzie, domowej kolacji lub zabrać na piknik. Bardzo smacznie komponuje się z sałatą lub mizerią oraz pieczonymi ziemniakami. Zapach potrawy roznosi się po całym mieszkaniu, więc jest to dobry sposób, aby zachęcić niejadków do obiadu. Często jest tak, że dzieci kręcą głową, gdy tylko zobaczą jakieś mięso, ale jeśli chodzi o tak przyrządzonego kurczaka, to zaczynają od warzyw a kończą na udku;-) Dla osób lubiących niecodzienne smaki proponuję dodać odrobinę cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej. Myślę, że przepis mógłby się znaleźć w kategorii i danie dla dzieci, i …uwodzenie;-))
0.25 | Szklanki |
olej
|
|
2 | Sztuki |
Udka kurze ze skórą
|
|
2 | Sztuki |
pierś kurczaka
|
|
1 | Sztuka |
seler
|
|
2 | Sztuki |
marchew
|
|
1 | Sztuka |
por
|
|
1 | Sztuka |
Ostra papryka w proszku
|
|
4 | Sztuki |
czosnek
|
|
1 | Sztuka |
sól, pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |