Kurczak w potrawce ryżowej z owocami

m7
Kurczak w potrawce ryżowej z owocami

0

0 / 0

Dla dzieci od 1 roku życia. Produkt jest bezglutenowy

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. rodzynki

1 szkl. ryż biały

2 szkl. rosoł

4 szt. podudzie z kurczaka

1 szt. cebula

3 szt. morele

1 szt. jabłka

2 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Udka umyj, oczyść i osusz.

2

Obierz i posiekaj cebulę

3

W rondlu rozgrzej oliwę, włóż udka i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron

4

Pod koniec dodaj cebulę i poczekaj aż się zeszkli

5

Ryż opłucz na sitku(ugotowany)następnie osącz go i dodaj do kurczaka

6

Smaż mieszając 3-4 minuty aż ryż będzie szklisty

7

Następnie wlej 2 szklanki rosołu

8

Gotuj na wolnym ogniu mieszając aż cały płyn się wchłonie

9

Umyj owoce i rodzynki

10

Z jabłek usuń gniazdko nasienne z moreli pestki

11

Owoce pokrój na małe cząstki i ułóż na wierzchu potrawki posyp rodzynkami i polej sokiem z cytryny

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły