0

Składniki

1 Łyżeczka
rodzynki
1 Szklanka
ryż biały
2 Szklanki
Rosoł
4 Sztuki
Podudzie z kurczaka
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
Morele
1 Sztuka
jabłka
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka umyj, oczyść i osusz.
  2. Obierz i posiekaj cebulę
  3. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż udka i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron
  4. Pod koniec dodaj cebulę i poczekaj aż się zeszkli
  5. Ryż opłucz na sitku(ugotowany)następnie osącz go i dodaj do kurczaka
  6. Smaż mieszając 3-4 minuty aż ryż będzie szklisty
  7. Następnie wlej 2 szklanki rosołu
  8. Gotuj na wolnym ogniu mieszając aż cały płyn się wchłonie
  9. Umyj owoce i rodzynki
  10. Z jabłek usuń gniazdko nasienne z moreli pestki
  11. Owoce pokrój na małe cząstki i ułóż na wierzchu potrawki posyp rodzynkami i polej sokiem z cytryny

Opis

Dla dzieci od 1 roku życia. Produkt jest bezglutenowy

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Łatwy Do 40 min

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz

Sałatka makaronowa z roszponką

Łatwy Do 40 min

Spaghetti z kurczakiem w sosie curry

Łatwy Do 40 min

Spaghetti z małżami

Łatwy Do 1 godz

Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!