Kurczak w pieczarkach

m7
Kurczak w pieczarkach

0

0 / 0

Smaczna potrawa, która nie wymaga zbyt długiego czasu przygotowywania.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg udka kurze ze skórą

0.25 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa do kurczaka

1 łyżecz. zioła prowansalskie

25 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Udka z kurczaka umyć i osuszyć, następnie natrzeć je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

2

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Kurczaka wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.

3

Po tym czasie porcje ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać je ziołami. Na kurczaku ułożyć pokrojone pieczarki.

4

Kurczaka podlać wodą. Piec pod przykryciem przez około 60- 90 minut w temp. 200 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

443

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły