Kurczak w pieczarkach
m7
Smaczna potrawa, która nie wymaga zbyt długiego czasu przygotowywania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
443
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna potrawa, która nie wymaga zbyt długiego czasu przygotowywania.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg udka kurze ze skórą
0.25 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do kurczaka
1 łyżecz. zioła prowansalskie
25 dag. pieczarki
Przygotowanie
Udka z kurczaka umyć i osuszyć, następnie natrzeć je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Kurczaka wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Po tym czasie porcje ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać je ziołami. Na kurczaku ułożyć pokrojone pieczarki.
Kurczaka podlać wodą. Piec pod przykryciem przez około 60- 90 minut w temp. 200 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
443
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.