Kurczak w pieczarkach

m7
Kurczak w pieczarkach

0

0 / 0

Smaczna potrawa, która nie wymaga zbyt długiego czasu przygotowywania.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg udka kurze ze skórą

0.25 łyżeczka sól, pieprz

1 łyżeczka przyprawa do kurczaka

1 łyżeczka zioła prowansalskie

25 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Udka z kurczaka umyć i osuszyć, następnie natrzeć je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

2

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Kurczaka wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.

3

Po tym czasie porcje ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać je ziołami. Na kurczaku ułożyć pokrojone pieczarki.

4

Kurczaka podlać wodą. Piec pod przykryciem przez około 60- 90 minut w temp. 200 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły