Kurczak w parmezanowej panierce ze szparagami
m7
Nowa lepsza! Odsłaona panierki z użyciem mparmezanu :-)
1
0 / 0
Nowa lepsza! Odsłaona panierki z użyciem mparmezanu :-)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżeczka przyprawa typu vegeta
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka masło
150 g parmezan
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. szparagi
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy 20 min w wodzie z łyżeczką soli i masła.
2
Podwójną pierś kurczaka przecinamy na pół (na dwa kotlety), a następnie każdy wzdłuż na dwa cieńsze. Posypujemy vegetą i przez chwilę wcieramy.
3
Każdy kotlet obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w startym na drobnych oczkach parmezanie.
4
Smażymy kotleciki na rozgrzanym tłuszczu, aż się łatnie zarumienią.