Kurczak w parmezanowej panierce ze szparagami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurczak w parmezanowej panierce ze szparagami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973616801.jpeg&w=3840&q=75)
Nowa lepsza! Odsłaona panierki z użyciem mparmezanu :-)
1
0 / 0
Nowa lepsza! Odsłaona panierki z użyciem mparmezanu :-)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. masło
150 g parmezan
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. szparagi
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy 20 min w wodzie z łyżeczką soli i masła.
2
Podwójną pierś kurczaka przecinamy na pół (na dwa kotlety), a następnie każdy wzdłuż na dwa cieńsze. Posypujemy vegetą i przez chwilę wcieramy.
3
Każdy kotlet obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w startym na drobnych oczkach parmezanie.
4
Smażymy kotleciki na rozgrzanym tłuszczu, aż się łatnie zarumienią.