Kurczak w parmezanowej panierce ze szparagami

m7
Kurczak w parmezanowej panierce ze szparagami

1

0 / 0

Nowa lepsza! Odsłaona panierki z użyciem mparmezanu :-)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka masło

150 g parmezan

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. szparagi

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy 20 min w wodzie z łyżeczką soli i masła.

2

Podwójną pierś kurczaka przecinamy na pół (na dwa kotlety), a następnie każdy wzdłuż na dwa cieńsze. Posypujemy vegetą i przez chwilę wcieramy.

3

Każdy kotlet obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w startym na drobnych oczkach parmezanie.

4

Smażymy kotleciki na rozgrzanym tłuszczu, aż się łatnie zarumienią.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły