1

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
masło
150 Gramów
parmezan
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Szparagi
3 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy 20 min w wodzie z łyżeczką soli i masła.
  2. Podwójną pierś kurczaka przecinamy na pół (na dwa kotlety), a następnie każdy wzdłuż na dwa cieńsze. Posypujemy vegetą i przez chwilę wcieramy.
  3. Każdy kotlet obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w startym na drobnych oczkach parmezanie.
  4. Smażymy kotleciki na rozgrzanym tłuszczu, aż się łatnie zarumienią.

Opis

Nowa lepsza! Odsłaona panierki z użyciem mparmezanu :-)

Podobne przepisy

Spaghetti primavera

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti primavera

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Wstążki w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 15 min
Wstążki w śmietanie

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Pappardelle zapiekane ze szparagami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle zapiekane ze szparagami

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!