Kurczak w parmezanowej panierce ze szparagami
m7
Nowa lepsza! Odsłaona panierki z użyciem mparmezanu :-)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
431
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Nowa lepsza! Odsłaona panierki z użyciem mparmezanu :-)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. masło
150 g parmezan
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. szparagi
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy 20 min w wodzie z łyżeczką soli i masła.
Podwójną pierś kurczaka przecinamy na pół (na dwa kotlety), a następnie każdy wzdłuż na dwa cieńsze. Posypujemy vegetą i przez chwilę wcieramy.
Każdy kotlet obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w startym na drobnych oczkach parmezanie.
Smażymy kotleciki na rozgrzanym tłuszczu, aż się łatnie zarumienią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
431
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.