Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
0.75 Szklanki
bułka tarta
1 Sztuka
Podwójna pierś z kurczaka
1 Sztuka
Opakowanie startego parmezanu
0.25 Sztuki
Główka kapusty świeżej
1 Sztuka
marchew
5 Sztuk
Ziemniak
2 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżki
ocet balsamiczny
1 Łyżka
POSIEKANY KOPEREK
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kurczaka dzielimy na 4 kotlety (tzn. Rozdzielamy piersi i kroimy każdy wzdłuż na 2 cieńsze kotlety). Parmezan mieszamy z bułką tartą i panierujemy kurczaka. Smażymy do uzyskania złotego koloru.
  2. Sałatka: ścieramy marchewkę na dużych oczkach i łączymy z poszatkowaną kapustą. Zalewamy sosem powstałym z oliwy, octu, soli i cukru.
  3. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Opis

Dzięki dodatkowi parmezanu panierka jest chrupiąca i ma złoty kolor :-)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!