Kurczak w parmezanie
m7
1
0 / 0
0
Dzięki dodatkowi parmezanu panierka jest chrupiąca i ma złoty kolor :-)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. cukier
0.75 szkl. bułka tarta
1 szt. podwójna pierś z kurczaka
1 szt. parmezan tarty
0.25 szt. główka kapusty świeżej
1 szt. marchew
5 szt. ziemniak
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka ocet balsamiczny
1 łyżka posiekany koperek
Przygotowanie
1
Kurczaka dzielimy na 4 kotlety (tzn. Rozdzielamy piersi i kroimy każdy wzdłuż na 2 cieńsze kotlety). Parmezan mieszamy z bułką tartą i panierujemy kurczaka. Smażymy do uzyskania złotego koloru.
2
Sałatka: ścieramy marchewkę na dużych oczkach i łączymy z poszatkowaną kapustą. Zalewamy sosem powstałym z oliwy, octu, soli i cukru.
3
Podajemy z gotowanymi ziemniakami.