Kurczak w parmezanie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurczak w parmezanie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974925513.jpeg&w=3840&q=75)
Dzięki dodatkowi parmezanu panierka jest chrupiąca i ma złoty kolor :-)
1
0 / 0
Dzięki dodatkowi parmezanu panierka jest chrupiąca i ma złoty kolor :-)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
0.75 szkl. bułka tarta
1 szt. podwójna pierś z kurczaka
1 szt. parmezan tarty
0.25 szt. główka kapusty świeżej
1 szt. marchew
5 szt. ziemniak
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka ocet balsamiczny
1 łyżka posiekany koperek
Przygotowanie
Kurczaka dzielimy na 4 kotlety (tzn. Rozdzielamy piersi i kroimy każdy wzdłuż na 2 cieńsze kotlety). Parmezan mieszamy z bułką tartą i panierujemy kurczaka. Smażymy do uzyskania złotego koloru.
Sałatka: ścieramy marchewkę na dużych oczkach i łączymy z poszatkowaną kapustą. Zalewamy sosem powstałym z oliwy, octu, soli i cukru.
Podajemy z gotowanymi ziemniakami.