Kurczak w parmezanie

m7
Kurczak w parmezanie

1

0 / 0

Dzięki dodatkowi parmezanu panierka jest chrupiąca i ma złoty kolor :-)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. cukier

0.75 szkl. bułka tarta

1 szt. podwójna pierś z kurczaka

1 szt. parmezan tarty

0.25 szt. główka kapusty świeżej

1 szt. marchew

5 szt. ziemniak

2 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka ocet balsamiczny

1 łyżka posiekany koperek

Przygotowanie


1

Kurczaka dzielimy na 4 kotlety (tzn. Rozdzielamy piersi i kroimy każdy wzdłuż na 2 cieńsze kotlety). Parmezan mieszamy z bułką tartą i panierujemy kurczaka. Smażymy do uzyskania złotego koloru.

2

Sałatka: ścieramy marchewkę na dużych oczkach i łączymy z poszatkowaną kapustą. Zalewamy sosem powstałym z oliwy, octu, soli i cukru.

3

Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły