1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
0.75 Szklanki
bułka tarta
1 Sztuka
Podwójna pierś z kurczaka
1 Sztuka
Opakowanie startego parmezanu
0.25 Sztuki
Główka kapusty świeżej
1 Sztuka
marchew
5 Sztuk
Ziemniak
2 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżki
ocet balsamiczny
1 Łyżka
POSIEKANY KOPEREK
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka dzielimy na 4 kotlety (tzn. Rozdzielamy piersi i kroimy każdy wzdłuż na 2 cieńsze kotlety). Parmezan mieszamy z bułką tartą i panierujemy kurczaka. Smażymy do uzyskania złotego koloru.
  2. Sałatka: ścieramy marchewkę na dużych oczkach i łączymy z poszatkowaną kapustą. Zalewamy sosem powstałym z oliwy, octu, soli i cukru.
  3. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Opis

Dzięki dodatkowi parmezanu panierka jest chrupiąca i ma złoty kolor :-)

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Pizza

Łatwy Do 1 godz
Pizza

Spaghetti z małżami

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!