Kurczak w krakersach

m7
Kurczak w krakersach

0

0 / 0

Kurczak w krakersach czemu nie? przepis http://kuchniana5.blox.pl/2010/04/Kurczak-w-krakersach.html

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 maślanka

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka papryka czerwona słodka

250 g krakersy

4 szt. pierś kurczaka

Przygotowanie


1

Maślankę lub jogurt wlać do miski. Filety pokroić na kawałki. J miałam takie wieksze wiec kazdy przecięłam na pół. Wyszło 6 sztuk. Każdy obsypałam solą i pieprzem. Następnie kawałki kurczaka włozyłam do wroka foliowego i zalałam maślanką na min. 2 godziny. Krakersy pokruszyć, najlepiej włożyc do worka foliowego i rozbić wałkiem do ciasta. Przesypać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczać w krakersach i przekładać na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Można podać z sosem czosnkowym. Bardzo chrupiace i wogole sie nie wysuszyły. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły