Kurczak w krakersach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurczak w krakersach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974880592.jpeg&w=3840&q=75)
Kurczak w krakersach czemu nie? przepis http://kuchniana5.blox.pl/2010/04/Kurczak-w-krakersach.html
0
0 / 0
Kurczak w krakersach czemu nie? przepis http://kuchniana5.blox.pl/2010/04/Kurczak-w-krakersach.html
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 maślanka
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
250 g krakersy
4 szt. pierś kurczaka
Przygotowanie
Maślankę lub jogurt wlać do miski. Filety pokroić na kawałki. J miałam takie wieksze wiec kazdy przecięłam na pół. Wyszło 6 sztuk. Każdy obsypałam solą i pieprzem. Następnie kawałki kurczaka włozyłam do wroka foliowego i zalałam maślanką na min. 2 godziny. Krakersy pokruszyć, najlepiej włożyc do worka foliowego i rozbić wałkiem do ciasta. Przesypać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczać w krakersach i przekładać na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Można podać z sosem czosnkowym. Bardzo chrupiace i wogole sie nie wysuszyły. Smacznego!