0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
100 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
marchew,groszek,kukurydza
1 Łyżka
koper ogrodowy
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka sprawić i umyć.
  2. Mięso skropić sosem sojowo-grzybowym i odstawić na 15 minut. Każdy kawałek obtoczyć z każdej strony w mące i dobrze podsmażyć.
  3. Podlać wodą, posolić i popieprzyć i dusić na małym ogniu do miękkości.
  4. Dodać odsączoną mieszankę i koperek, rozrobić w niewielkiej ilości wody mąkę ziemniaczaną, zagęścić sos i zagotować.
  5. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
  6. Dobrze jest kurczaka spożyć od razu, bo potem sos zagęszczony mąką ziemniaczaną robi się rzadki.

Opis

Kurczak z warzywami

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!