0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
100 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
marchew,groszek,kukurydza
1 Łyżka
koper ogrodowy
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kurczaka sprawić i umyć.
  2. Mięso skropić sosem sojowo-grzybowym i odstawić na 15 minut. Każdy kawałek obtoczyć z każdej strony w mące i dobrze podsmażyć.
  3. Podlać wodą, posolić i popieprzyć i dusić na małym ogniu do miękkości.
  4. Dodać odsączoną mieszankę i koperek, rozrobić w niewielkiej ilości wody mąkę ziemniaczaną, zagęścić sos i zagotować.
  5. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
  6. Dobrze jest kurczaka spożyć od razu, bo potem sos zagęszczony mąką ziemniaczaną robi się rzadki.

Opis

Kurczak z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!