Kurczak w galaretce.

m7
Kurczak w galaretce.

1

0 / 0

Super smakuje.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szcz. sól, pieprz

4 łyżeczka żelatyna

200 g groszek zielony konserwowy

1 szt. kurczak cały

1 szt. włoszczyzna

5 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

Do litra wrzącej wody wrzucamy kurczaka, włoszczyznę, ziele angielskie.

2

Gotujemy do miękkości.

3

Doprawiamy do smaku solom i pieprzem.

4

Wyciągamy z wody kurczaka i warzywa.

5

Dodajemy do bulionu rozpuszczoną żelatynę.

6

Chwilkę podgotowujemy.

7

Odstawiamy do wystudzenia.

8

Kurczaka obieramy z kości.

9

Kawałki mięsa i włoszczyznę pokrojoną układamy w salaterce.

10

Zalewamy bulionem.

11

Odstawiamy do lodówki.

12

Ozdabiamy groszkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły