0

Składniki

1 Szczypta
kolendra
1 Szczypta
sól
0.25 Łyżeczki
Masala
4 Sztuki
udko z kurczaka
0.5 Sztuki
sok z cytryny
4 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
4 Łyżki
jogurt naturalny
2 Łyżki
imbir
0.5 Łyżki
kolendra
1 Łyżka
0.5 Łyżki
Kurkuma
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki (oprócz kurczaka) miksujemy, aż uzyskamy gęstą papkę (w mikserze lub innym urządzeniu).
  2. Następnie wylewamy marynatę na kurczaka. Musi ona w całości pokryć mięso.
  3. Przykrywamy folią samoprzylepną i wkładamy do lodówki na minimum 30 min.
  4. Kurczaka kładziemy na grilla lub ruszt.
  5. Przypieczonego podajemy z chlebkiem pita.

Opis

Potrawa wywodzi się z Indii. Nie jest to inna wersja biryani, czyli indyjskiego ryżu z kurczakiem, ale jest równie pyszny i doskonały na każdą okazję.

Podobne przepisy

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Curry ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Curry ze szpinakiem

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!