0

Składniki

1 Szczypta
kolendra
1 Szczypta
sól
0.25 Łyżeczki
Masala
4 Sztuki
udko z kurczaka
0.5 Sztuki
sok z cytryny
4 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
4 Łyżki
jogurt naturalny
2 Łyżki
imbir
0.5 Łyżki
kolendra
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy
0.5 Łyżki
Kurkuma
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki (oprócz kurczaka) miksujemy, aż uzyskamy gęstą papkę (w mikserze lub innym urządzeniu).
  2. Następnie wylewamy marynatę na kurczaka. Musi ona w całości pokryć mięso.
  3. Przykrywamy folią samoprzylepną i wkładamy do lodówki na minimum 30 min.
  4. Kurczaka kładziemy na grilla lub ruszt.
  5. Przypieczonego podajemy z chlebkiem pita.

Opis

Potrawa wywodzi się z Indii. Nie jest to inna wersja biryani, czyli indyjskiego ryżu z kurczakiem, ale jest równie pyszny i doskonały na każdą okazję.

Podobne przepisy

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Paella

Łatwy Do 1 godz.

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!