0

Składniki

1 Szczypta
kolendra
1 Szczypta
sól
0.25 Łyżeczki
Masala
4 Sztuki
udko z kurczaka
0.5 Sztuki
sok z cytryny
4 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
4 Łyżki
jogurt naturalny
2 Łyżki
imbir
0.5 Łyżki
kolendra
1 Łyżka
0.5 Łyżki
Kurkuma
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki (oprócz kurczaka) miksujemy, aż uzyskamy gęstą papkę (w mikserze lub innym urządzeniu).
  2. Następnie wylewamy marynatę na kurczaka. Musi ona w całości pokryć mięso.
  3. Przykrywamy folią samoprzylepną i wkładamy do lodówki na minimum 30 min.
  4. Kurczaka kładziemy na grilla lub ruszt.
  5. Przypieczonego podajemy z chlebkiem pita.

Opis

Potrawa wywodzi się z Indii. Nie jest to inna wersja biryani, czyli indyjskiego ryżu z kurczakiem, ale jest równie pyszny i doskonały na każdą okazję.

Podobne przepisy

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!