Kurczak słodko-pikantny w sosie pomidorowym
m7
Dla wielbicieli pikantnych potraw coś w stylu kuchni kurczaka słodko-kwaśnego lecz o niebo od niego pyszniejsze......Ciekawy sposob na wykorzystanie pozostałych owoców...
1
0 / 0
Dla wielbicieli pikantnych potraw coś w stylu kuchni kurczaka słodko-kwaśnego lecz o niebo od niego pyszniejsze......Ciekawy sposob na wykorzystanie pozostałych owoców...
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. chili
1 szcz. bazylia
1 szcz. oregano
1 szcz. bazylia
1 szcz. czosnek
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka przyprawa do gyrosa
300 g makaron
400 g pomidory krojone łowicz
2 szt. pierś kurczaka
0.50 szt. ananas plastry w syropie
4 szt. brzoskwinia w syropie
1 łyżka cukier
Przygotowanie
Na 12 lyzkach oleju smażyć kurczaka pokrojonego w kostkę.
Wsypać szczypte czosnku nadal smazyc.
Posypać chili i przyprawa do gyrosa.
Brzoskwinie pokroić w kawałeczki to samo zrobić z ananasem.
Do kurczaka wlać sok z ananasa, a pożniej same owoce.
Dusić ok5minut.
Jezeli sok sie wygotuje mozna dolac odrobine wody.
Tu nastepuje wlanie sosu pomidorowego.
Można wlać gotowy lub przygotować własny lecz radzę to zrobić przed smazeniem kurczaka.
Pomidory zmiksować.
Wsypać cukier bazylię czosnek i oregano.
Plać do kurczaka.
Po wlaniu sosu całość zagotować i podawać na gorąco z makaronem spaghetti lub ryżem. Smacznego