Kurczak słodko-kwaśny.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurczak słodko-kwaśny.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973161719.jpeg&w=3840&q=75)
Dla fanów drobiu.
0
0 / 0
Dla fanów drobiu.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pierś kurczaka
5 łyżecz. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka miód
4 łyżka sos sojowy
1 łyżka olej
3 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki na marynatę wlać do jednej miski i dokładnie wymieszać. Filet z kurczaka umyć i oprawić.
2
Mięso nacieramy marynatą, i wsadzamy do lodówki na min. 2 godz.
3
Kurczaka namaczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.