0

Składniki

1 Kilogram
pierś kurczaka
5 Łyżeczek
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
miód
4 Łyżki
sos sojowy
1 Łyżka
olej
3 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki na marynatę wlać do jednej miski i dokładnie wymieszać. Filet z kurczaka umyć i oprawić.
  2. Mięso nacieramy marynatą, i wsadzamy do lodówki na min. 2 godz.
  3. Kurczaka namaczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Opis

Dla fanów drobiu.

Podobne przepisy

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Sajgonki z czerwoną soczewicą

Przepis
Średni Do 1 godz
Sajgonki z czerwoną soczewicą

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!