0

Składniki

5 Szczypt
pieprz kolorowy
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
Marynata słodko kwaśna
2 Łyżki
ocet winny
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka pokroić na kawałki, umyć i osuszyć.
  2. Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi kurczaka.
  3. Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą.
  4. Odstawić na 6 godzin do lodówki celem zamarynowania.
  5. Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
  6. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 - 70 minut.

Opis

kurczak..................

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Szaszłyki z indyka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szaszłyki z indyka

Bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Bigos

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!