0

Składniki

5 Szczypt
pieprz kolorowy
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
Marynata słodko kwaśna
2 Łyżki
ocet winny
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka pokroić na kawałki, umyć i osuszyć.
  2. Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi kurczaka.
  3. Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą.
  4. Odstawić na 6 godzin do lodówki celem zamarynowania.
  5. Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
  6. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 - 70 minut.

Opis

kurczak..................

Podobne przepisy

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!