Kurczak słodko kwaśny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurczak słodko kwaśny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976459673.jpeg&w=3840&q=75)
kurczak..................
0
0 / 0
kurczak..................
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szczyp. pieprz kolorowy
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. papryka słodka
1 szt. kurczak cały
1 szt. marynata słodko kwaśna
2 łyżka ocet winny
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Kurczaka pokroić na kawałki, umyć i osuszyć.
2
Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi kurczaka.
3
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą.
4
Odstawić na 6 godzin do lodówki celem zamarynowania.
5
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
6
Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 - 70 minut.