0

Składniki

3 Kostki
Smażona Cebula Knorre
0.5 Litra
śmietana 18%
200 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
groszek zielony
2 Łyżki
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi kurczaka umyj, przekrój wzdłuż na pół. Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, przesmaż krótko na dużym ogniu tak, by się zrumieniło. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, wrzuć na patelnię do mięsa.
  2. Podsmaż krótko. Kurczaka i pieczarki zalej śmietaną. N
  3. a patelni wkrusz mini kostki smażona cebula knorr. Wymieszaj i duś jeszcze 12 minut.
  4. Groszek dokładnie odcedź, wyłóż na talerze albo dodaj do sosu minutę przed podaniem.

Opis

Bardzo smaczne francuskie danie, podawać ze surówkami i ziemniakami.

Podobne przepisy

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Kurczak w sosie prowansalskim

Przepis
Średni Do 40 min
Kurczak w sosie prowansalskim

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!