Kurczak po francusku
m7
0
0 / 0
0
Bardzo smaczne francuskie danie, podawać ze surówkami i ziemniakami.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
3 kost. smażona cebula knorre
0.50 l śmietana 18%
200 gr pieczarki
2 szt pierś kurczaka
1 szt groszek zielony
2 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Piersi kurczaka umyj, przekrój wzdłuż na pół. Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, przesmaż krótko na dużym ogniu tak, by się zrumieniło. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, wrzuć na patelnię do mięsa.
2
Podsmaż krótko. Kurczaka i pieczarki zalej śmietaną. N
3
a patelni wkrusz mini kostki smażona cebula knorr. Wymieszaj i duś jeszcze 12 minut.
4
Groszek dokładnie odcedź, wyłóż na talerze albo dodaj do sosu minutę przed podaniem.