Kurczak po francusku
m7
Bardzo smaczne francuskie danie, podawać ze surówkami i ziemniakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
662
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo smaczne francuskie danie, podawać ze surówkami i ziemniakami.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 kostka smażona cebula knorre
0.50 l śmietana 18%
200 g pieczarki
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. groszek zielony
2 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Piersi kurczaka umyj, przekrój wzdłuż na pół. Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, przesmaż krótko na dużym ogniu tak, by się zrumieniło. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, wrzuć na patelnię do mięsa.
Podsmaż krótko. Kurczaka i pieczarki zalej śmietaną. N
a patelni wkrusz mini kostki smażona cebula knorr. Wymieszaj i duś jeszcze 12 minut.
Groszek dokładnie odcedź, wyłóż na talerze albo dodaj do sosu minutę przed podaniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
662
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.