Kurczak po francusku

m7
Kurczak po francusku

0

0 / 0

Bardzo smaczne francuskie danie, podawać ze surówkami i ziemniakami.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 kostka smażona cebula knorre

0.50 l śmietana 18%

200 g pieczarki

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. groszek zielony

2 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Piersi kurczaka umyj, przekrój wzdłuż na pół. Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, przesmaż krótko na dużym ogniu tak, by się zrumieniło. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, wrzuć na patelnię do mięsa.

2

Podsmaż krótko. Kurczaka i pieczarki zalej śmietaną. N

3

a patelni wkrusz mini kostki smażona cebula knorr. Wymieszaj i duś jeszcze 12 minut.

4

Groszek dokładnie odcedź, wyłóż na talerze albo dodaj do sosu minutę przed podaniem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

662

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły