Example thumb
0

Składniki

3 Kostki
Smażona Cebula Knorre
0.5 Litra
śmietana 18%
200 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
groszek zielony
2 Łyżki
olej słonecznikowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Piersi kurczaka umyj, przekrój wzdłuż na pół. Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, przesmaż krótko na dużym ogniu tak, by się zrumieniło. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, wrzuć na patelnię do mięsa.
  2. Podsmaż krótko. Kurczaka i pieczarki zalej śmietaną. N
  3. a patelni wkrusz mini kostki smażona cebula knorr. Wymieszaj i duś jeszcze 12 minut.
  4. Groszek dokładnie odcedź, wyłóż na talerze albo dodaj do sosu minutę przed podaniem.

Opis

Bardzo smaczne francuskie danie, podawać ze surówkami i ziemniakami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!