0

Składniki

3 Kostki
Smażona Cebula Knorre
0.5 Litra
śmietana 18%
200 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
groszek zielony
2 Łyżki
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi kurczaka umyj, przekrój wzdłuż na pół. Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, przesmaż krótko na dużym ogniu tak, by się zrumieniło. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, wrzuć na patelnię do mięsa.
  2. Podsmaż krótko. Kurczaka i pieczarki zalej śmietaną. N
  3. a patelni wkrusz mini kostki smażona cebula knorr. Wymieszaj i duś jeszcze 12 minut.
  4. Groszek dokładnie odcedź, wyłóż na talerze albo dodaj do sosu minutę przed podaniem.

Opis

Bardzo smaczne francuskie danie, podawać ze surówkami i ziemniakami.

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Wstążki w śmietanie

Łatwy Do 15 min
Wstążki w śmietanie

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Kurczak w sosie prowansalskim

Średni Do 40 min
Kurczak w sosie prowansalskim

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!