Kurczak po francusku

m7
Kurczak po francusku

0

0 / 0

Bardzo smaczne francuskie danie, podawać ze surówkami i ziemniakami.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 kost. smażona cebula knorre

0.50 l śmietana 18%

200 g pieczarki

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. groszek zielony

2 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Piersi kurczaka umyj, przekrój wzdłuż na pół. Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, przesmaż krótko na dużym ogniu tak, by się zrumieniło. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, wrzuć na patelnię do mięsa.

2

Podsmaż krótko. Kurczaka i pieczarki zalej śmietaną. N

3

a patelni wkrusz mini kostki smażona cebula knorr. Wymieszaj i duś jeszcze 12 minut.

4

Groszek dokładnie odcedź, wyłóż na talerze albo dodaj do sosu minutę przed podaniem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły