Kurczak nadziany
m7
0
0 / 0
Jest kontynuacją rodzinnej tradycji, w trochę zmienionej wersji.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kg kurczak
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka suszona bazylia
500 g wątróbka z indyka
2 szt. sucha bułka
2 szt. nać pietruszki
1 szt. sznurek
1 łyżka rodzynki
4 łyżka miód
Przygotowanie
1
Sposób przygotowania
2
farsz:
3
wątróbkę drobno kroimy, dodajemy miękkie bułki (wcześniej moczone w wodzie), pietruszkę i rodzynki, solimy i pieprzymy do smaku.
4
kurczaka myjemy dokładnie
5
odfiletowujemy go czyli wyjmujemy z niego wszystkie kości.
6
nadziewamy farszem, ściśle obwiązujemy.
7
solimy i pieprzymy, sypiemy bazylią i smarujemy miodem
8
pieczemy w naczyniu żaroodpornym około 1,5 godz.
9
gotowe