Kurczak nadziany

m7
Kurczak nadziany

0

0 / 0

Jest kontynuacją rodzinnej tradycji, w trochę zmienionej wersji.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 kg kurczak

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. suszona bazylia

500 g wątróbka z indyka

2 szt. sucha bułka

2 szt. nać pietruszki

1 szt. sznurek

1 łyżka rodzynki

4 łyżka miód

Przygotowanie


1

Sposób przygotowania

2

farsz:

3

wątróbkę drobno kroimy, dodajemy miękkie bułki (wcześniej moczone w wodzie), pietruszkę i rodzynki, solimy i pieprzymy do smaku.

4

kurczaka myjemy dokładnie

5

odfiletowujemy go czyli wyjmujemy z niego wszystkie kości.

6

nadziewamy farszem, ściśle obwiązujemy.

7

solimy i pieprzymy, sypiemy bazylią i smarujemy miodem

8

pieczemy w naczyniu żaroodpornym około 1,5 godz.

9

gotowe

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1027

kcal

Białka

107

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły