Kurczak nadziany
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurczak nadziany](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286869.jpeg&w=3840&q=75)
Jest kontynuacją rodzinnej tradycji, w trochę zmienionej wersji.
0
0 / 0
Jest kontynuacją rodzinnej tradycji, w trochę zmienionej wersji.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kg kurczak
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. suszona bazylia
500 g wątróbka z indyka
2 szt. sucha bułka
2 szt. nać pietruszki
1 szt. sznurek
1 łyżka rodzynki
4 łyżka miód
Przygotowanie
1
Sposób przygotowania
2
farsz:
3
wątróbkę drobno kroimy, dodajemy miękkie bułki (wcześniej moczone w wodzie), pietruszkę i rodzynki, solimy i pieprzymy do smaku.
4
kurczaka myjemy dokładnie
5
odfiletowujemy go czyli wyjmujemy z niego wszystkie kości.
6
nadziewamy farszem, ściśle obwiązujemy.
7
solimy i pieprzymy, sypiemy bazylią i smarujemy miodem
8
pieczemy w naczyniu żaroodpornym około 1,5 godz.
9
gotowe