Kurczak na sposób tajski

m7
Kurczak na sposób tajski

0

0 / 0

Polecam ten przepis na wykwintny obiad dla teściowej. Kurczak nie musi być tradycyjny. #inspiracja #kurczakinaczej

17

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

5 szt. grzyby mun

1 szt. mleko kokosowe

1 szt. szczypiorek

1 szt. marchewka

0.50 szt. papryka zielona

0.50 szt. papryka czerwona

0.50 szt. papryka żółta

1 szt. ząbek czosnku

8 szt. pierś z kurczaka

1 szt. makaronu udon

3 łyżka sos sojowy

3 łyżka sos rybny

2 łyżka sos ostrygowy

2 łyżka cukier

3 łyżka pędy bambusa

2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Przygotowujemy marynatę z sosu sojowego i rybnego i ostrygowego z cukrem.

2

Mięso kurczaka kroimy w kostkę i zalewamy marynatą. Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.

3

W tym czasie przygotowujemy grzyby mun według instrukcji na opakowaniu, a następnie podsmażamy na oleju razem z marchewką. Przekładamy do innego naczynia a na patelni Podsmażamy mięso. Dodajemy pokrojoną paprykę, grzyby, i marchew oraz czosnek. Dodajemy mleko kokosowe i dusimy na małym ogniu ok. 20 min. Na koniec doprawiamy sosem i Zagęszczamy mąką ziemniaczaną.

4

Podajemy w półmisku z makaronem udon

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły