Kurczak na sposób tajski
m7
Polecam ten przepis na wykwintny obiad dla teściowej. Kurczak nie musi być tradycyjny. #inspiracja #kurczakinaczej
Wartości odżywcze na porcję
Energia
567
kcal
Białka
89
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Polecam ten przepis na wykwintny obiad dla teściowej. Kurczak nie musi być tradycyjny. #inspiracja #kurczakinaczej
17
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
5 szt. grzyby mun
1 szt. mleko kokosowe
1 szt. szczypiorek
1 szt. marchewka
0.50 szt. papryka zielona
0.50 szt. papryka czerwona
0.50 szt. papryka żółta
1 szt. ząbek czosnku
8 szt. pierś z kurczaka
1 szt. makaronu udon
3 łyżka sos sojowy
3 łyżka sos rybny
2 łyżka sos ostrygowy
2 łyżka cukier
3 łyżka pędy bambusa
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
2 łyżka olej
Przygotowanie
Przygotowujemy marynatę z sosu sojowego i rybnego i ostrygowego z cukrem.
Mięso kurczaka kroimy w kostkę i zalewamy marynatą. Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.
W tym czasie przygotowujemy grzyby mun według instrukcji na opakowaniu, a następnie podsmażamy na oleju razem z marchewką. Przekładamy do innego naczynia a na patelni Podsmażamy mięso. Dodajemy pokrojoną paprykę, grzyby, i marchew oraz czosnek. Dodajemy mleko kokosowe i dusimy na małym ogniu ok. 20 min. Na koniec doprawiamy sosem i Zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
Podajemy w półmisku z makaronem udon
Wartości odżywcze na porcję
Energia
567
kcal
Białka
89
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.