1

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
Piwo jasne
3 Sztuki
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka w całosci przyprawiamy, z piwa upijamy ktroche tak by pozostało 2/3 napoju wsadzamy kuprem kurczaka na otwór, cienkim nozem delikatnie nakłuwamy kurczakowi skore na całej powerzchni tak zeby parujacy płyn mogł sie wydobywac na zewnatrz przez skóre kurczaka. Całosć wstawiamy do goracego piekarnika na 180C na jakas godzine. w trakcie pieczenia mozna nakłuwac skore jesli ta stanie sie sucha. Po upieczeniu ostroznie zdjac z puszki lub butelki pocwiartkowac i gotowe;) piwo niestety do wylania ale zawsze mozna otworzyc nowe;) Kurczak jest soczysty i nie wymaga od nas prawie zadnej uwagi w trakcie pieczenia

Opis

pewnie znacie ten sposób pieczenia kurczaka... na puszce piwa lub butelce... oczywiscie nie pustej

Podobne przepisy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Dorsz w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!