Kurczak na puszce piwa

m7
Kurczak na puszce piwa

1

0 / 0

pewnie znacie ten sposób pieczenia kurczaka... na puszce piwa lub butelce... oczywiscie nie pustej

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

1 szt. kurczak cały

1 szt. piwo jasne

3 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


1

Kurczaka w całosci przyprawiamy, z piwa upijamy ktroche tak by pozostało 2/3 napoju wsadzamy kuprem kurczaka na otwór, cienkim nozem delikatnie nakłuwamy kurczakowi skore na całej powerzchni tak zeby parujacy płyn mogł sie wydobywac na zewnatrz przez skóre kurczaka. Całosć wstawiamy do goracego piekarnika na 180C na jakas godzine. w trakcie pieczenia mozna nakłuwac skore jesli ta stanie sie sucha. Po upieczeniu ostroznie zdjac z puszki lub butelki pocwiartkowac i gotowe;) piwo niestety do wylania ale zawsze mozna otworzyc nowe;) Kurczak jest soczysty i nie wymaga od nas prawie zadnej uwagi w trakcie pieczenia

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1082

kcal

Białka

115

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły