1

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
Piwo jasne
3 Sztuki
ząbek czosnku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kurczaka w całosci przyprawiamy, z piwa upijamy ktroche tak by pozostało 2/3 napoju wsadzamy kuprem kurczaka na otwór, cienkim nozem delikatnie nakłuwamy kurczakowi skore na całej powerzchni tak zeby parujacy płyn mogł sie wydobywac na zewnatrz przez skóre kurczaka. Całosć wstawiamy do goracego piekarnika na 180C na jakas godzine. w trakcie pieczenia mozna nakłuwac skore jesli ta stanie sie sucha. Po upieczeniu ostroznie zdjac z puszki lub butelki pocwiartkowac i gotowe;) piwo niestety do wylania ale zawsze mozna otworzyc nowe;) Kurczak jest soczysty i nie wymaga od nas prawie zadnej uwagi w trakcie pieczenia

Opis

pewnie znacie ten sposób pieczenia kurczaka... na puszce piwa lub butelce... oczywiscie nie pustej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!