1

Składniki

330 Mililitrów
Piwo
2 Kilogramy
Kurczak
1 Szczypta
przyprawa do kurczaka
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kurczaka, oczyścić, umyć.
  2. do szklanki nalać dwie łyżki oleju, dodać przyprawy (np.Do kurczaka), sól oraz ząbek czosnku. Wszystko wymieszać i wysmarować kurczaka.
  3. posadzić go na butelce otwartego piwa, i wstawić na rondel lub blachę.
  4. piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
  5. około pół godziny przed wyciągnięciem kurczaka, można dodać do rondla pokrojone w plastry ziemniaki.

Opis

Kurczak na piwie to troszkę podpity kurczak (: dobry na niedzielny obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!