Kurczak na piwie
m7
Kurczak na piwie to troszkę podpity kurczak (: dobry na niedzielny obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
878
kcal
Białka
91
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Kurczak na piwie to troszkę podpity kurczak (: dobry na niedzielny obiad
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
330 piwo
2 kg kurczak
1 szczyp. przyprawa do kurczaka
1 szczyp. sól
1 szt. czosnek
2 łyżka olej
Przygotowanie
Kurczaka, oczyścić, umyć.
do szklanki nalać dwie łyżki oleju, dodać przyprawy (np.Do kurczaka), sól oraz ząbek czosnku. Wszystko wymieszać i wysmarować kurczaka.
posadzić go na butelce otwartego piwa, i wstawić na rondel lub blachę.
piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
około pół godziny przed wyciągnięciem kurczaka, można dodać do rondla pokrojone w plastry ziemniaki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
878
kcal
Białka
91
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.