Kurczak na piwie

m7
Kurczak na piwie

1

0 / 0

Kurczak na piwie to troszkę podpity kurczak (: dobry na niedzielny obiad

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

330 piwo

2 kg kurczak

1 szczyp. przyprawa do kurczaka

1 szczyp. sól

1 szt. czosnek

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kurczaka, oczyścić, umyć.

2

do szklanki nalać dwie łyżki oleju, dodać przyprawy (np.Do kurczaka), sól oraz ząbek czosnku. Wszystko wymieszać i wysmarować kurczaka.

3

posadzić go na butelce otwartego piwa, i wstawić na rondel lub blachę.

4

piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

5

około pół godziny przed wyciągnięciem kurczaka, można dodać do rondla pokrojone w plastry ziemniaki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

878

kcal

Białka

91

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły