Kurczak na piwie
m7
Kurczak na piwie to troszkę podpity kurczak (: dobry na niedzielny obiad
1
0 / 0
Kurczak na piwie to troszkę podpity kurczak (: dobry na niedzielny obiad
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
330 piwo
2 kg kurczak
1 szczyp. przyprawa do kurczaka
1 szczyp. sól
1 szt. czosnek
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Kurczaka, oczyścić, umyć.
2
do szklanki nalać dwie łyżki oleju, dodać przyprawy (np.Do kurczaka), sól oraz ząbek czosnku. Wszystko wymieszać i wysmarować kurczaka.
3
posadzić go na butelce otwartego piwa, i wstawić na rondel lub blachę.
4
piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
5
około pół godziny przed wyciągnięciem kurczaka, można dodać do rondla pokrojone w plastry ziemniaki.