Kurczak majerankowy z suszoną cebulką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurczak majerankowy z suszoną cebulką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7391-1702058002576.jpeg&w=3840&q=75)
do tego jeszcze ziemniaczki, surówka i obiad gotowy
0
0 / 0
do tego jeszcze ziemniaczki, surówka i obiad gotowy
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 bulion warzywny
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. cebula
1 szczyp. sól
2 szt. udko z kurczaka
2 szt. skrzydło kurczaka
2 szt. cebula
1 łyżka olej z pestek winogron
Przygotowanie
1
Udka i skrzydełka obficie posypujemy solą ziołową, majerankiem oraz cebulą suszoną. Skrapiamy olejem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Na rozgrzanym oleju kładziemy kurczaka i chwilkę smażymy na dużym ogniu. Przewracamy na drugą stronę, dodajemy talarki cebuli. Smażymy 4 minuty, zalewamy bulionem, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości. Operujemy tak pokrywką, aby większość bulionu wyparowało.