Kurczak majerankowy z suszoną cebulką
m7
do tego jeszcze ziemniaczki, surówka i obiad gotowy
0
0 / 0
do tego jeszcze ziemniaczki, surówka i obiad gotowy
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 bulion warzywny
1 szcz. majeranek
1 szcz. cebula
1 szcz. sól
2 szt. udko z kurczaka
2 szt. skrzydło kurczaka
2 szt. cebula
1 łyżka olej z pestek winogron
Przygotowanie
1
Udka i skrzydełka obficie posypujemy solą ziołową, majerankiem oraz cebulą suszoną. Skrapiamy olejem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Na rozgrzanym oleju kładziemy kurczaka i chwilkę smażymy na dużym ogniu. Przewracamy na drugą stronę, dodajemy talarki cebuli. Smażymy 4 minuty, zalewamy bulionem, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości. Operujemy tak pokrywką, aby większość bulionu wyparowało.