Kurczak majerankowy z suszoną cebulką

m7
Kurczak majerankowy z suszoną cebulką

0

0 / 0

do tego jeszcze ziemniaczki, surówka i obiad gotowy

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 bulion warzywny

1 szcz. majeranek

1 szcz. cebula

1 szcz. sól

2 szt. udko z kurczaka

2 szt. skrzydło kurczaka

2 szt. cebula

1 łyżka olej z pestek winogron

Przygotowanie


1

Udka i skrzydełka obficie posypujemy solą ziołową, majerankiem oraz cebulą suszoną. Skrapiamy olejem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Na rozgrzanym oleju kładziemy kurczaka i chwilkę smażymy na dużym ogniu. Przewracamy na drugą stronę, dodajemy talarki cebuli. Smażymy 4 minuty, zalewamy bulionem, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości. Operujemy tak pokrywką, aby większość bulionu wyparowało.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły