Kurczak faszerowany pomidorami, mozzarellą i szpinakiem

maspexdigital
Kurczak faszerowany pomidorami, mozzarellą i szpinakiem

0

2.3 / 3

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. filety z kurczaka

1 szt. pomidory całe bez skóry łowicz

125 g szpinak

2 szt. kulka mozarelli

2 łyżka sól, pieprz

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Mięso umyj i lekko rozbij tłuczkiem. Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę.

2

Filety natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Możesz je zostawić na pół godziny w lodówce (opcjonalnie).

3

Obsmaż na gorącym oleju 5 minut z każdej strony. Następnie zdejmij z patelni.

4

Każdy filet natnij z jednej strony. W każdą kieszonkę włóż: kilka liści szpinaku, po 3 plasterki sera mozzarella i dwa pomidory z puszki. Tak przygotowane filety przełóż do żaroodpornego naczynia. Na dno dodaj sos pomidorowy z puszki, który został po użyciu pomidorów, kilka liści szpinaku i trochę oleju.

5

Naczynie przykryj folia aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika (150°C, bez termoobiegu) na ok. 20 minut aż mięso będzie upieczone w środku, a ser roztopiony.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły