Kurczak duszony paprykowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurczak duszony paprykowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133593.jpeg&w=3840&q=75)
soczysty drób
0
0 / 0
soczysty drób
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. skrzydło kurczaka
4 szt. pałki z kurczaka
1 szt. cebula
1 łyżka przyprawa do kurczaka
1 łyżka mielona papryka
4 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
1
Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczakat. Na rozgrzany olej wrzucamy wiórki cebuli i intensywnie posypujemy papryką. Po chwili dorzucamy skrzydełka i nóżki i szczelnie zakrywamy pokrywką (jak się nam będzie przypalać można trochę podlać wody). Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut, przewracamy i kolejne 10 minut.