Kurczak bum bum

m7
Kurczak bum bum

0

0 / 0

Kiedyś chińczycy przed ugotowaniem tłukli mięso kurczaka kijem, żeby było bardziej miękkie i delikatne. Na szczęście dziś już się tego nie robi!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

125 oliwa z oliwek

5 łyżeczka masło orzechowe

1 łyżeczka sos sojowy

450 g kurczak

1 szt. sok z cytryny

1 szt. marchew

4 szt. cebula

Przygotowanie


1

Włóż masło do miseczki, dodaj sos sojowy i dobrze wymieszaj.

2

Dodawaj po łyżeczce, za każdym razem mieszając zanim dodasz kolejną porcję.

3

Kiedy już dodasz całą oliwę, dolej soku z cytrynu. Powstała masa powinna byś dość gęsta, ale jeśli jest zbyt gęsta możesz dolać trochę ciepłej wody.

4

Ułóż marchewkę, cebulę i ugotowanego kurczaka na 4 talerzach i polej całość wymieszaną masą. Smacznego

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły