Kurczak bum bum
m7
Kiedyś chińczycy przed ugotowaniem tłukli mięso kurczaka kijem, żeby było bardziej miękkie i delikatne. Na szczęście dziś już się tego nie robi!
0
0 / 0
Kiedyś chińczycy przed ugotowaniem tłukli mięso kurczaka kijem, żeby było bardziej miękkie i delikatne. Na szczęście dziś już się tego nie robi!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
125 oliwa z oliwek
5 łyżecz. masło orzechowe
1 łyżecz. sos sojowy
450 g kurczak
1 szt. sok z cytryny
1 szt. marchew
4 szt. cebula
Przygotowanie
Włóż masło do miseczki, dodaj sos sojowy i dobrze wymieszaj.
Dodawaj po łyżeczce, za każdym razem mieszając zanim dodasz kolejną porcję.
Kiedy już dodasz całą oliwę, dolej soku z cytrynu. Powstała masa powinna byś dość gęsta, ale jeśli jest zbyt gęsta możesz dolać trochę ciepłej wody.
Ułóż marchewkę, cebulę i ugotowanego kurczaka na 4 talerzach i polej całość wymieszaną masą. Smacznego