Kurczaczki z sosem musztardowo-miodowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kurczaczki z sosem musztardowo-miodowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977479749.jpeg&w=3840&q=75)
Filety z kurczaka w panierce z dodatkiem sosu.
0
0 / 0
Filety z kurczaka w panierce z dodatkiem sosu.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
50 olej
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. czosnek
1 szczyp. imbir
0.50 szt. filet z kury
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. paluszki słone
2 łyżka musztarda
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka miód
Przygotowanie
1
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w paski o długości ok.10 cm i szerokości 2-3 cm. Posolić, oprószyć przyprawami i odstawić na 10-15 minut.Paluszki rozdrobnić w moździerzu lub blenderem. Przygotować sos - zmieszać razem musztardę, ketchup i miód.
2
Kawałeczki kurczaka panierować kolejno w mące, jajku i paluszkach i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż się ze złocą.
3
Podawać z miseczką sosu i pieczywem.