Kurczaczki z sosem musztardowo-miodowym
m7
Filety z kurczaka w panierce z dodatkiem sosu.
0
0 / 0
Filety z kurczaka w panierce z dodatkiem sosu.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
50 olej
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. czosnek
1 szcz. imbir
0.50 szt. filet z kury
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. paluszki słone
2 łyżka musztarda
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka miód
Przygotowanie
1
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w paski o długości ok.10 cm i szerokości 2-3 cm. Posolić, oprószyć przyprawami i odstawić na 10-15 minut.Paluszki rozdrobnić w moździerzu lub blenderem. Przygotować sos - zmieszać razem musztardę, ketchup i miód.
2
Kawałeczki kurczaka panierować kolejno w mące, jajku i paluszkach i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż się ze złocą.
3
Podawać z miseczką sosu i pieczywem.