Kurczaczki z sosem musztardowo-miodowym
m7
Filety z kurczaka w panierce z dodatkiem sosu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
886
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
62
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Filety z kurczaka w panierce z dodatkiem sosu.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
50 olej
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. czosnek
1 szczyp. imbir
0.50 szt. filet z kury
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. paluszki słone
2 łyżka musztarda
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka miód
Przygotowanie
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w paski o długości ok.10 cm i szerokości 2-3 cm. Posolić, oprószyć przyprawami i odstawić na 10-15 minut.Paluszki rozdrobnić w moździerzu lub blenderem. Przygotować sos - zmieszać razem musztardę, ketchup i miód.
Kawałeczki kurczaka panierować kolejno w mące, jajku i paluszkach i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż się ze złocą.
Podawać z miseczką sosu i pieczywem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
886
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
62
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.