Kurczaczki z sosem musztardowo-miodowym

m7
Kurczaczki z sosem musztardowo-miodowym

0

0 / 0

Filety z kurczaka w panierce z dodatkiem sosu.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

50 olej

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. czosnek

1 szczyp. imbir

0.50 szt. filet z kury

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. paluszki słone

2 łyżka musztarda

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka miód

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w paski o długości ok.10 cm i szerokości 2-3 cm. Posolić, oprószyć przyprawami i odstawić na 10-15 minut.Paluszki rozdrobnić w moździerzu lub blenderem. Przygotować sos - zmieszać razem musztardę, ketchup i miód.

2

Kawałeczki kurczaka panierować kolejno w mące, jajku i paluszkach i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż się ze złocą.

3

Podawać z miseczką sosu i pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

886

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

62

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły