Kura w potrawce

m7
Kura w potrawce

0

0 / 0

Pyszna potrawka

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.30 kg kura cała

0.10 kg cebula

0.10 kg masło

60 g mąka pszenna tortowa lubella

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 l rosoł

200 dag. włoszczyzna

1 szt. żółtko jaja kurzego

0.50 szt. nać pietruszki

Przygotowanie


1

Kurę umyć, odciąć szyjkę i skrzydełka (z przeznaczeniem na rosół). Warzywa obrać, opłukać i drobno pokrajać. Kurę włożyć do wrzącej wody i gotować. Pod koniec gotowania włożyć warzywa i gotować do miękkości.

2

Mięso oddzielić od kości, dodać do sosu. Z tłuszczu i mąki przygotować zaprawę zacieraną, rozprowadzić rosołem, dodać poszatkowane warzywa i zagotować.

3

Żółtko rozmieszać i dodać do gorącego sosu. Całość doprawić do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły