Kulki mięsne z orzechami

m7
Kulki mięsne z orzechami

0

0 / 0

Doskonałe jako ciepła przekąska imprezowa :)

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. imbir

0.50 szkl. olej

1 szt. jajko

30 dag. mięso mielone

10 dag. orzeszki ziemne

Przygotowanie


1

Do mięsa dodać jajko, połowę orzechów, imbir, pieprz i sól. Dokładnie wyrobić masę i formować nieduże kulki.

2

Obtaczać je w pozostałych orzechach i smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

499

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły