Kulki mięsne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Kulki mięsne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973887308.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne na rodzinne spotkania.
4
3 / 4
Idealne na rodzinne spotkania.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
4 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
500 g mięso mielone
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
10 szt. oliwki zielone
2 łyżka bułka tarta
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy.
2
Z masy toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego, a w środku dajemy jedną oliwkę bez pestek, obtaczamy kulki w bułce tartej i smażymy na tłuszczu. Wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru oleju.
3
Doskonałe na zimno z sosami (czosnkowym, paprykowym itp.) do każdej kulki możemy wbić wykałaczkę.