Kulki mięsne

uwielbiampl
Kulki mięsne

4

3 / 4

Idealne na rodzinne spotkania.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

500 g mięso mielone

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

10 szt. oliwki zielone

2 łyżka bułka tarta

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy.

2

Z masy toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego, a w środku dajemy jedną oliwkę bez pestek, obtaczamy kulki w bułce tartej i smażymy na tłuszczu. Wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru oleju.

3

Doskonałe na zimno z sosami (czosnkowym, paprykowym itp.) do każdej kulki możemy wbić wykałaczkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły