4

Składniki

4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
mięso mielone
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
10 Sztuk
oliwki zielone
2 Łyżki
bułka tarta
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy.
  2. Z masy toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego, a w środku dajemy jedną oliwkę bez pestek, obtaczamy kulki w bułce tartej i smażymy na tłuszczu. Wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru oleju.
  3. Doskonałe na zimno z sosami (czosnkowym, paprykowym itp.) do każdej kulki możemy wbić wykałaczkę.

Opis

Idealne na rodzinne spotkania.

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!