Kulki mięsne

m7
Kulki mięsne

1

0 / 0

Sposób by nie podawac zwykłych mielonych tylko to co dzieci lubią .

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone

2 szcz. pieprz ziołowy

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

20 g ryż biały

1 szkl. bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka śmietana

10 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Mięso łączymy z namoczonym wcześniej ryżem .Doprawiamy do smaku ,dodajemy bułkę tak by masa była lekko luzna.

2

W dużej brytfannie podsmażamy delikatnie ,odracając co trochę, podlewamy wodą .Dolewamy około 1 l.

3

Dodajemy przecier i zagęszczamy mąką wymieszaną z śmietaną w szklance wody.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły