Kulki mięsne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kulki mięsne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738664.jpeg&w=3840&q=75)
Sposób by nie podawac zwykłych mielonych tylko to co dzieci lubią .
1
0 / 0
Sposób by nie podawac zwykłych mielonych tylko to co dzieci lubią .
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone
2 szczyp. pieprz ziołowy
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
20 g ryż biały
1 szkl. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka śmietana
10 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Mięso łączymy z namoczonym wcześniej ryżem .Doprawiamy do smaku ,dodajemy bułkę tak by masa była lekko luzna.
2
W dużej brytfannie podsmażamy delikatnie ,odracając co trochę, podlewamy wodą .Dolewamy około 1 l.
3
Dodajemy przecier i zagęszczamy mąką wymieszaną z śmietaną w szklance wody.