Kulki mięsne

m7
Kulki mięsne

1

0 / 0

Sposób by nie podawac zwykłych mielonych tylko to co dzieci lubią .

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone

2 szczyp. pieprz ziołowy

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

20 g ryż biały

1 szkl. bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka śmietana

10 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Mięso łączymy z namoczonym wcześniej ryżem .Doprawiamy do smaku ,dodajemy bułkę tak by masa była lekko luzna.

2

W dużej brytfannie podsmażamy delikatnie ,odracając co trochę, podlewamy wodą .Dolewamy około 1 l.

3

Dodajemy przecier i zagęszczamy mąką wymieszaną z śmietaną w szklance wody.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

378

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły