Kulki mięsne

m7
Kulki mięsne

0

0 / 0

Idealne na przyjęcie w stylu szwedzkiego stołu :) doskonałe na zimno z róznymi sosami (czosnkowym, paprykowym itp.)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone

4 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

0.50 szkl. bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

10 szt. oliwki zielone

2 łyżka bułka tarta

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy.

2

Z masy toczymy kulki wielkości orzecha włsoskiego a w środku dajemy jedną oliwkę (bez pestek!), obtaczamy kulki w bułce tartej i smażymy na tłuszczu (najlepiej w głebokim oleju). Wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru oleju.

3

doskonałe na zimno z sosami (czosnkowym, paprykowym itp.) do każdej kulki możemy wbić wykałaczkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły