Kulki mięsne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kulki mięsne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975518313.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne na przyjęcie w stylu szwedzkiego stołu :) doskonałe na zimno z róznymi sosami (czosnkowym, paprykowym itp.)
0
0 / 0
Idealne na przyjęcie w stylu szwedzkiego stołu :) doskonałe na zimno z róznymi sosami (czosnkowym, paprykowym itp.)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone
4 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
0.50 szkl. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
10 szt. oliwki zielone
2 łyżka bułka tarta
4 łyżka olej
Przygotowanie
Cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy.
Z masy toczymy kulki wielkości orzecha włsoskiego a w środku dajemy jedną oliwkę (bez pestek!), obtaczamy kulki w bułce tartej i smażymy na tłuszczu (najlepiej w głebokim oleju). Wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru oleju.
doskonałe na zimno z sosami (czosnkowym, paprykowym itp.) do każdej kulki możemy wbić wykałaczkę.