0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
0.5 Szklanki
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
10 Sztuk
oliwki zielone
2 Łyżki
bułka tarta
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy.
  2. Z masy toczymy kulki wielkości orzecha włsoskiego a w środku dajemy jedną oliwkę (bez pestek!), obtaczamy kulki w bułce tartej i smażymy na tłuszczu (najlepiej w głebokim oleju). Wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru oleju.
  3. doskonałe na zimno z sosami (czosnkowym, paprykowym itp.) do każdej kulki możemy wbić wykałaczkę.

Opis

Idealne na przyjęcie w stylu szwedzkiego stołu :) doskonałe na zimno z róznymi sosami (czosnkowym, paprykowym itp.)

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!