Kulki driobiowe z farszem.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kulki driobiowe z farszem.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7230-1702057999403.jpeg&w=3840&q=75)
Szybko znikają z talerza.
0
0 / 0
Szybko znikają z talerza.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pierś kurczaka
150 g ser żółty
1 szt. brokuły
2 szt. czosnek
1 szt. przyprawa do gyrosa
1 szt. bułka tarta
Przygotowanie
1
Filety z kurczaka rozbić tluczkiem i przyprawić.Brokuł (różyczki) ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Ser, ząbki czosnku i brokuł zmiksować na jednolitą masę.
2
Farsz nakładać na filet i zawinąć drugim płatem mięsa, można również przekuć wykałaczką żeby się nie rozwalało.
3
Namoczyć w jajku i opanierować w bułce. Smażyć z każdej strony w głębokim oleju.