Kulki driobiowe z farszem.

m7
Kulki driobiowe z farszem.

0

0 / 0

Szybko znikają z talerza.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg pierś kurczaka

150 g ser żółty

1 szt. brokuły

2 szt. czosnek

1 szt. przyprawa do gyrosa

1 szt. bułka tarta

Przygotowanie


1

Filety z kurczaka rozbić tluczkiem i przyprawić.Brokuł (różyczki) ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Ser, ząbki czosnku i brokuł zmiksować na jednolitą masę.

2

Farsz nakładać na filet i zawinąć drugim płatem mięsa, można również przekuć wykałaczką żeby się nie rozwalało.

3

Namoczyć w jajku i opanierować w bułce. Smażyć z każdej strony w głębokim oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły