Kulki czekoladowe

goodfoodlover
Kulki czekoladowe

2

0 / 0

Świetna, sprawdzona przekąska na przyjęcie - kulki czekoladowe udekorowane kolorową posypką do ciast. Sposób podawania - kulki nabijamy na solone paluszki. Idealne połączenie słodkiego ze słonym! Smacznego!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 szkl. biszkopt-fix

1 szt. lubella paluszki

1 szt. posypka do ciast

2 łyżka marmolada

1 łyżka krem orzechowy

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Do miski wsyp pokruszony biszkpt. Dodaj marmoladę i krem orzechowy.

2

Do rndelka wlej mleko i dodaj masło. Podgrzej aż masło sie rozpuści. Przelej całośc do biszkoptu. Wymieszaj aż masa się połączy. W dłoniach uformuj kulki i obtocz w kakao.

3

Następnie kuleczki obtocz w kolorowej posypce. Kulki włóż do lodówki na 2 godziny.

4

Przed podaniem każdą kulkę nabij na paluszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

125

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły