Example thumb
1

Składniki

2 Szczypty
pieprz
1 Szklanka
ocet
20 Sztuk
Ryba
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Kajzerki
6 Sztuk
liść laurowy
6 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
cebula
5 Łyżek
cukier
5 Łyżek
sól
20 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Świeże rybki patroszymy, dokładnie czyścimy, filetujemy ( ja robię z ryb słodkowodnych )
  2. Rybki mielimy.
  3. Dodajemy posiekaną na drobno cebulę, jajko,namoczoną kajzerkę.
  4. Przyprawiamy solą i pieprzem.Panierujemy
  5. Formujemy kuleczki, smażymy na złocisty kolor.
  6. Teraz czas na zalewę:
  7. Do gotującej wody wrzucamy cebulę,blanszujemy.
  8. Następnie dodajemy ziele angielskie,liść laurowy,ocet, cukier.Gotujemy ok 5 min.
  9. Do słoiczków wkładamy kuleczki,cebulę, zalewamy.
  10. Smacznego !
  11. Do zjedzenia po min 2 dniach;-)

Opis

Mój tato jest wędkarzem więc ryby często goszczą na naszym stole

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!