Kuleczki rybne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kuleczki rybne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973702015.jpeg&w=3840&q=75)
Mój tato jest wędkarzem więc ryby często goszczą na naszym stole
1
0 / 0
Mój tato jest wędkarzem więc ryby często goszczą na naszym stole
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz
1 szkl. ocet
20 szt. ryba
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. kajzerki
6 szt. liść laurowy
6 szt. ziele angielskie
4 szt. cebula
5 łyżka cukier
5 łyżka sól
20 dag. bułka tarta
Przygotowanie
Świeże rybki patroszymy, dokładnie czyścimy, filetujemy ( ja robię z ryb słodkowodnych )
Rybki mielimy.
Dodajemy posiekaną na drobno cebulę, jajko,namoczoną kajzerkę.
Przyprawiamy solą i pieprzem.Panierujemy
Formujemy kuleczki, smażymy na złocisty kolor.
Teraz czas na zalewę:
Do gotującej wody wrzucamy cebulę,blanszujemy.
Następnie dodajemy ziele angielskie,liść laurowy,ocet, cukier.Gotujemy ok 5 min.
Do słoiczków wkładamy kuleczki,cebulę, zalewamy.
Smacznego !
Do zjedzenia po min 2 dniach;-)