Kuleczki rafaello
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kuleczki rafaello](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976075604.jpeg&w=3840&q=75)
kuleczki rafaello z bialej czekolady z migdalami
0
0 / 0
kuleczki rafaello z bialej czekolady z migdalami
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 g wiórki kokosowe
2 szt. czekolada biała
40 szt. migdały
10 dag. cukier puder
10 dag. masło
Przygotowanie
Czekolade rozpuścić "na wodzie", czyli polamana czekoladę należy wrzucić do miseczki, najlepiej metalowej (z cienkimi ściankami) i wstawić do większego garnką z wrzątkiem . Należy ciągle mieszać dopóki się całkiem nie rozpuści, w razie potrzeby dolać cieplejszej wody.
Po rozpuszczeniu dodac cukier puder i miękkie masełko. Po wymieszaniu wstawić na 10 minut do loówki (lub nieco dłużej) tak aby masa dała się formować.
Z tak powstałej masy lepimy kuleczki, a w ich środek wkładamy migdałka ( równie dobrze można włożyć np. 3 płatki migdałów), a następnie obtaczamy w kokosie.
Odkładamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Z jednej porcji wychodzi około 40 kuleczek Rafaello