Kuleczki rafaello
m7
kuleczki rafaello z bialej czekolady z migdalami
0
0 / 0
kuleczki rafaello z bialej czekolady z migdalami
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 g wiórki kokosowe
2 szt. czekolada biała
40 szt. migdały
10 dek. cukier puder
10 dek. masło
Przygotowanie
Czekolade rozpuścić "na wodzie", czyli polamana czekoladę należy wrzucić do miseczki, najlepiej metalowej (z cienkimi ściankami) i wstawić do większego garnką z wrzątkiem . Należy ciągle mieszać dopóki się całkiem nie rozpuści, w razie potrzeby dolać cieplejszej wody.
Po rozpuszczeniu dodac cukier puder i miękkie masełko. Po wymieszaniu wstawić na 10 minut do loówki (lub nieco dłużej) tak aby masa dała się formować.
Z tak powstałej masy lepimy kuleczki, a w ich środek wkładamy migdałka ( równie dobrze można włożyć np. 3 płatki migdałów), a następnie obtaczamy w kokosie.
Odkładamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Z jednej porcji wychodzi około 40 kuleczek Rafaello