Kuleczki rafaello

m7
Kuleczki rafaello

0

0 / 0

kuleczki rafaello z bialej czekolady z migdalami

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 g wiórki kokosowe

2 szt. czekolada biała

40 szt. migdały

10 dek. cukier puder

10 dek. masło

Przygotowanie


1

Czekolade rozpuścić "na wodzie", czyli polamana czekoladę należy wrzucić do miseczki, najlepiej metalowej (z cienkimi ściankami) i wstawić do większego garnką z wrzątkiem . Należy ciągle mieszać dopóki się całkiem nie rozpuści, w razie potrzeby dolać cieplejszej wody.

2

Po rozpuszczeniu dodac cukier puder i miękkie masełko. Po wymieszaniu wstawić na 10 minut do loówki (lub nieco dłużej) tak aby masa dała się formować.

3

Z tak powstałej masy lepimy kuleczki, a w ich środek wkładamy migdałka ( równie dobrze można włożyć np. 3 płatki migdałów), a następnie obtaczamy w kokosie.

4

Odkładamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Z jednej porcji wychodzi około 40 kuleczek Rafaello

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły